mandag 27. april 2015

Ny uke, nye muligheter.

Mandag morgen, 3 kopper kaffe, litt strikking, prikling av cosmos i drivhuset, ettermiddagsskift på jobben, yoga etter det igjen. Slik går dagan....
Minus 7,5 grader i natt, så det går ikke så raskt ute  i bedene.


Kanskje like greit, siden jeg bare klarer litt om gangen pga den hersens ryggen :( Crocus Prince står det på lappen, den har enda ikke åpnet seg, så spenningen er stor på hvordan denne ser ut inni.


Jeg husker ikke å ha satt iris i bedene i fjor høst, men en glede er det når de dukker opp med glade farger i vårtriste bed. Iris Clairette er dette.


Lilla skjønnhet med navn Iris George.


Juhuuuu, fant igjen ei rødkvannplante :)) Har hatt blomstrende rødkvann kun en gang før og det må sies at det frister til gjentakelse. Ofte går småplantene ut på vinteren her, men året vinter har heldigvis vært ganske snill sånn temperaturmessig. Mye snøbrekk på rosene, men ingen døde så langt.


Tja, hv kan man si til dette? Gulveisen min har blitt kvit, åssen i huleste går det an? Har de bytta plass eller no? Det finnes ikke viltvoksende kvitveis her i hagen, men nå finnes det. Enn så lenge.....


Klippe, klippe, klippe sa kjerringa...... Femina, solbrune, billige og tynne longser blir klippet opp og brukt til oppbinding av alskens vekster, nå er det tomatene som trenger støtte først og fremst, men etter hvert blir det nok flere om hagedama husker det da. Skånsom mot både kvinneben og tomatstilker disse her :)

Ha ei herlig våruke.

                                                  -Turid


7 kommentarer:

 1. Hei :-) Jammen har du rukket masse en mandagsmorgen! Lekre vårblomster og morsomt at du fant igjen en rødkvann :-) Godt tips med longser også, det har jeg ikke prøvd før.
  Ja, det har vært kuldegrader her også i natt, stemorene hang med hodet på trappa da jeg reiste på jobb. Jeg har ikke tørt å sjekke hagen, men krysser fingrene for at det har gått bra! For en lumsk vår vi har i år!
  Ønsker deg ei fin våruke :-) og god bedring med ryggen!

  SvarSlett
 2. Ja, du er virkelig effektiv ;)) Den Krokusen heter nok 'Prince Claus', for den har jeg også. Min er avblomstret, men jeg jeg har bilder som ligner veldig på dine. Det er en vakker krokus! Jeg fant også rødkvannblader i går etter frø som jeg fikk av deg for noen år siden. Håper de vil blomstre i sommer .)

  Ha en fin våruke til tross for kjølige netter. Det er det her også, men dog ikke -7... ;)

  SvarSlett
 3. Flotte Krokus og Våriris som blomstrer hos deg nå!

  SvarSlett
 4. Langsomt men garantert sikkert kommer våren til deg også :-)) god bedring med ryggen! Og fin ny våruke til deg!

  SvarSlett
 5. Huff - det var kalde netter! Håper det går greit med alt som spirer i hagen! Jeg har også små Rødkvanneplanter i hagen og gjett hvor frøene til de kommer fra? :-) Nå krysser jeg fingrene for blomstring!
  Klem Nora

  SvarSlett
 6. Så kjedelig med vond rygg! Håper den raskt blir bedre=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Sakta tar det sig og våren finner veien inn til deg og. Men det er lett å ta i litt hart. Nå håper jeg både vær og helsen går mot det positive. Nyt helgen best det går :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)