tirsdag 3. mars 2015

Forrige gang

bakken var grønn og ikke hvit trenger en liten oppsummering. Ja, ikke alt, men tomatene. Å du og du, tomater er så godt, smekk fulle av antioksidanter, søte, syrlige, fruktige, melne (liker ikke) ,røde, oransje, brune, grønne, stripete, gule..... En tomat er ikke bare en tomat som jeg trodde for noen år siden.
Endelig er tiden her, det er dags for årets tomatsådd. Men her må det evaluering til. Hva skjedde med fjorårets avling?


Det ble riktig mye tomater i en varm sommer. Griffelråte i begynnelsen, men når plantene hadde fått litt kalk gikk det over. Vi er nå godt over halvveis i de 25 literene med tomatsaus som ble kokt i høst. Tomatsaltet er kastet, grøss, det var ikke godt for å si det mildt.


Av de sortene som ble sådd i fjor, blir det med to sorter videre til neste runde. Den oransje, lille, sukkertøysøte Sungold leder 2 - 1


mot denne lekre cherrytomaten med det vakre navnet Rosella. Jeg holdt jo på å gå av skaftet her i alt rotet. Mente så skråsikkert jeg ikke hadde sådd alle Rosellafrøene i fjor, ha-ha-ha, særlig at jeg ikke sår hele posen med frø :) Selvfølgelig sår jeg hele posen og dermed var det å hive seg på Google for å leite opp nye Rosellafrø.

Tadaaa, fant frøene, men akk ting tar litt tid nå i høysesongen. Jeg venter fortsatt på vakre, lekre og særdeles velsmakende Rosella. Med 70 - 80 cm snø ute haster det nok ikke den første uka.
Så da er det bare å finne fram såjordssekken, potter og plast, nu er dags, nu kjør vi :)



                                       -Tomaturid


mandag 2. mars 2015

I avisa på lørdag.


Linken til artikkelen om vårforberedelsene hos meg i Svingvoll finner du


Her


Saken er den at om du vil lese artikkelen må du logge deg på for å prøve avisa gratis i 3 uker, ellers er det bare abonnenter som får tilgang.

Her er årets persillesådd.



                                                   -Turid