søndag 6. mai 2018

Frakk hæLg

Det må jeg bare si, ei herlig helg med sol og varme, til og med snøen har fått bein å gå på. Ja, ikke tru att den er borte, det er den ikke, men den er ikke så ruvende i terrenget som den var før helga.
Lørdagen gikk med til oppussing, så det ble ingen hagedag, men i dag, søndag har jeg vært ute hele dagen. Det er så deilig :)


Gjensyn med gamle kjente er en fin vårting. Denne gule her Eranthis, er ikke gammel i min hage, men den kommer fra en god hagevenn lenger ned i bygda her.


Jeg satte hvitløk i fjor høst, å sjå, her er den. De titter opp allerede. I dag har de fått noen never hønsegjødsel og et lag duk over seg. Her må jorda dekkes for trengte katter.


Aspargesbedet har fått et lag brent hestemøkk over seg, satte ned i bøyler (elektrikerrør) å dro over duk her også. Nå bare venter jeg på at de skal dukke opp. tror kanskje jeg kan høste de aller første selvsådde aspargesene i år.


Å krokusen da, den blomstrer fortsatt, er på hell med holder stand i skyggefulle partier.


En gammen bekjent er Corydais nobilis. Kjærkommen staude som kjem tidlig, sjøl i alpine strøk. Den skal ikke beskyldes for å være vakker, men den blomstrer tidlig og er veldig viktig for insekter tidlig på sesongen, da ikke så mye blomstrer her enda.


                                                              Årets første tomatblomst.


Litt drivhusspam blir det denne gangen også, alle tomater og chiliplanter har fått ny og større potte for andre gang denne sesongen. Det vokser så det knaker.


Har sådd litt i dag også. Sådde 5 pakker med gressløkfrø, jeg kan nok aldri få nok gressløk. Tanken er å bruke gressløk rundt hvitløken, som en gressløkhekk langs kanten på bedet. Tenk, hvor lekkert blir ikke det om jeg lar gressløken blomstre. Har også sådd en del sommerblomster til bruk i kjøkkenhagen, mangold, spisskål, grønnkål, samt mer basilikum og koriander.


Årets første egenavla salatbolle, det er luksus det. Plukksalat og gressløk/purretopper. For at purreplantene skal bli kraftigere før utplanting, meiet jeg de ned med saks i dag. Koriander havna i salsaen. Planen er å så reddik utendørs i morra, må bare prøve.

Om du lurte så har jeg strikka litt i pausene :)

Fantastiske dager i vente, tenk, hele sommeren ligger foran oss. Herlig :)


                                                   Hilsen forventningsfulleTurid

11 kommentarer:

 1. Skjønner godt du er forventningsfull når du har sådd så mye, så mye er på gang, og du allerede kan høste. enda det er snø igjen:-) Vi får virkelig nyte alle grønnfargene, og blomstringen nå i mai, jeg er nesten redd for å gå glipp av noe..
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlett
 2. Godt når snøen endelig forsvinner :) Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Your plants and vegetables are turning out lovely. I hope that my garden can turn out as nicely as yours. Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvarSlett
 4. If you are looking for the best espresso machine under 2000, then make a visit to reviewssaint.com to have the best espresso machine for you.

  SvarSlett
 5. Willing to know how to grow marijuana? If yes then click here.

  SvarSlett
 6. If you want to know more about pool ladders for above ground please click on the link

  SvarSlett
 7. Are you looking for above ground pool heaters so feel free click on the link

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)