mandag 13. mai 2013

:)


Herlig hagehelg med varierende vær. Tomatplanter på rekke og rad, cherrytomaten ser fortsatt litt puslete ut, men satser på at de kommer seg etterhvert.Matauk i drivhuset. Om jeg tar alt i en bolle rekker det muligens til en middag ;) Salat, spinat, reddik og asiatiske bladgrønnsaker dyrkes i drivhuset med vekslende hell. Avlingen tar lissom ikke heeelt av.


Knopper i drivhuset. Lav, mørk og Mystic er navnet. Kjøpt som stikling.


Lørdag kom gulrotfrøene i jorda, ca 14 dager etter skjema. Vanligvis såes den i slutten av April, så får den dukdyne. Ikke så fint å se på, men veldig effektivt. Mellom gulrotradene er det satt reddik og forskjellige salattyper.


Litt laber blomstring enda, da krokusen er på hell, men sånne vårstjerner lyser opp, hvite, rosa og blå.                                       


                                        -Turid

32 kommentarer:

 1. Ja her var det mye fine planter på gang, tomatene dine ser flotte ut synes jeg.
  Gulerøtter har jeg fått i jorden også, men jeg har ikke bestandig fått de så veldig fine,,men de har vært spiselige da hehe,,
  Jeg får tynne de ut med litt hardere hånd i år.

  Nå gleder jeg meg til å plante dagliljer og ikke minst se de i blomst,

  Ha en strålende mandag.

  SvarSlett
 2. Flink du er! Turte ikke riktig å så gulrøtter enda, var redd spirene skulle fryse, men med duk går det kanskje greit??
  Har du sådd salat også?
  - Morsomt å følge med på både drivhus og hage :)

  SvarSlett
 3. Så flink du er, ja! Du har veldig mye i drivhuset ditt, så det var nok et kjærkommet hjelpemiddel når en er glad i å dyrke mat.

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 4. masse flotte planter som bare tripper etter sommer nå!! :-D Jeg tror nok du får laget veldig mye mer middag av plantene om bare noen uker..!
  Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 5. Flotte tomatplanter!
  Det er nok ikke bare hos deg det ligger etter skjema denne våren. Her tror jeg alt må være minst tre uker seinere enn normalt. Bortsett fra det som har stått i drivhuset, der jeg har hatt varme på.
  Den hvite vårstjernen er nydelig!

  SvarSlett
 6. Det ser jo flott ut hos deg!! Jeg bor langs sør/østlands-kysten og her står det dårlig til....både inne i drivhuset og utenfor. Så det var inspirerende å se alle spirene hos deg- slik blir det kanskje her også om en 4 ukers tid?? Lov å håpe:) Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 7. Godt å være i gang med tomat og grønnsaksdyrking tross en kald vår. Her har jeg ikke fått noe sådd på friland i år, lurer på om det blir et 'hvileår'.... kanskje litt salat.

  Når det gjelder herdighet på blodrot (Multiplex) har jeg funnet H7. Den skal vokse vilt i nordamerika.

  Ha en fin våruke du også.

  SvarSlett
 8. Knuspriga grönsaker, så gott det ser ut. Skönt med växthus vill jag tro, har ju inget själv. Inte ser mina tomater så stiliga ut som dina heller.... Fiberduk är kanske inte det vackraste men praktiskt. Dessutom slipper man katterna, en extra bonus :)

  SvarSlett
 9. Her var det mye snadder ja! Tenk så mye godsaker du kan höste her etterhvert!
  Klem!

  SvarSlett
 10. F2854
  ----
  ----
  ----
  ----
  ----
  ----
  ----
  matadorbet
  ----

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)