torsdag 30. mai 2013

Lynhage

Etter vårens funderinger og oversåing måtte kjøkkenhagen utvides i en fart. Hmm, med tomt på bare 1,1 mål og laaange, drømmende blikk mot naboens utmark på andre siden av gjerdet gikk turen til Europris.
Jeg påstår at pallekarmer er lettvint, joda det er det, med de må anskaffes fra en byggeplass eller andre steder der de ikke koster skjorta, beises....
Jeg kjøpte murerbaljer. Kanskje ikke de aller vakreste "pottene" i hagen, men det vises ikke så godt når bare ting vokser seg til.


Her er de sist ankomne murerbaljene, 65 liter og med litt snål lukt. Disse finnes også i firkanta og større versjon.


Dreneringshull laget med mannens drill.


Duk i bunnen sånn at jorda ikke renner ut/tetter hullene. Her kan det gjerne brukes gamle t-shirts eller lignende, bare det slipper igjennom vann.


Sånn, 5 sekker med jord og 1 sekk kukompost gikk med, så var baljene klare for planting. I disse satte jeg sukkererter og brytsukkererter. Klatrestativet består av 4 bambuspinner på ca 2 meter (også Europris), stukket ned i balja, grov hyssing er surret rundt oppover sånn at ertene skal ha noe å klatre i.


Det blir ei lita stund til de klatrer, dette kalles nærsyntplanter, den litt større bak er ringblomst. Tanken er at de knallorange ringblomstene skal stase opp det hele om ei stund ;)


Bønnebøtta ute i friluft for første gang. Trøste og bære hvor tung den var, håper den kan stå ute fra nå av, digre utoginn planter er noe herk.


Tjohei hvor det går, Dahlia nr to har slått ut sin vakre blomst i dag, dette er Arabian Night.                                    Hilsen Turid

13 kommentarer:

 1. Disse murerbøttene er bra! De skulle vel være bedre til å holde på fuktigheta også enn pallekarmer - og mye mer varig da! Det er tungt å drasse på tunge potter, men nå har sommeren begynt, tenker jeg...

  SvarSlett
 2. Grønnsakhaging i slike murerbøtter høres jo både flott og ugressfritt ut! Siden bøttene er svarte blir vel jorden varmere enn den ellers ville vært. Plasten holder på fuktigheten i jorden og det er lett å bytte jord til våren! :-)
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 3. Vi har også flere bøtter med ulike grønnsaker. Vi kjøpte en striesekk å hadde utenpå bøtta, og vips ble den lekker også=) Det kommer uansett ikke til å vises når det vokser rundt dem=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Vi har faktisk problemer med å finne murerbøtter uten hull i. Når vi en gang i blandt trenger det :) Kjempepraktisk og jeg synes i grunnen de er helt grei å se på også? God helg!

  SvarSlett
 5. Så vacker din Arabian night är! MIn överlevde inte i garaget, tyvärr.
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Så nydelig den dahliaen er! Jeg liker så godt de med mørke blomster. Murerbøtter er helt greie å se på.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Murerbötter bruker jeg også - praktiske og greie å bruke.
  'Arabian Night' var en ordentlig skjönnhet!!!
  Klem!

  SvarSlett
 8. Murerbøtter er enkelt og rimelig. Jeg dekorerte mine, de gikk fra å være kjedelige til festlige...om ikke akkurat pene...

  SvarSlett
 9. For en strålende idé! Jeg har også problemer med plassen i kjøkkenhagen. Det er vanskelig å begrense seg... Men dette var jo en smart løsning.
  Jeg likte tipset du fikk om striesekker utenpå også:)
  Lykke til med hurtighagen din!

  SvarSlett
 10. Bildekk funker også bra, og er enkle å få tak i gratis. Kartong rett på bakken, ett eller to dekk oppå hverandre, og hoppsa, klart for jord og planter! Holder veldig godt på fuktigheten for planter som liker det. Men murerbøtter er jo litt enklere å flytte rundt på da... :)

  Ellen

  SvarSlett
 11. Tusen takk for gode ord inne hos meg, hyggelig altså. Murerbøtte kan brukes til mangt, så dette blir nok bra. Ønsker den en stråålende helg, håper du får kost deg masse!

  SvarSlett
 12. Du verden som du står på. Og fint blir det. Murerbaljer er kjempe fint å bruke, og billig er det også.

  Ønsker deg en kjempe fin helg.

  Klem

  SvarSlett
 13. Er visse likheter og ulikheter i våre hagegjøremål denne uka ser jeg. jeg har også handlet murerbaljer, men de skal stå inne i drivhuset og være undervanningslager for tomatene. heldigvis har jeg drøssevis av pallekarmer til kjøkkenhagen liggende i garasjen etter jeg fikk lov til å hente meg så mange jeg ville gratis fra Strandtorget (Kanskje de får like mange liggende når de skal bygge nye senteret oppe ved Kremmerhuset? Verdt et forsøk!), mangler "bare" å beise de først.. (og få henta nok jord til alt da..)

  og så har jo jeg også en Arabian night jeg venter på blomstring på.. men der din allerede er i blomst er vel min kanskje 2 cm høy nå fra toppen av jorda? og ikke et eneste lite blad en gang. Jaja. Skal være glad den er i live i hvert fall. ;)

  Ha en strålende hagehelg!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)