onsdag 28. november 2012

Fra fugleperpektivet

Mine fuglematstasjoner i hagen pr dags dato. Dette er mitt bidrag til Moseplassens fuglematerkonkurranse.


Huset på toppen er laget av min far for mange herrens år siden. Praktisk med matpåfylling i pipa, mannen i huset lagde "pipehatten"  for å unngå snø og regn ned i maten. Aberet ned denne automaten er jo at skjæra har knekt koden med å ta sats og hoppe/flakse med hodet inn i huset for å få tak i maten. (Den får mat, men ikke småfuglenes). Derfor disse lite flatterende grønne trådene som stengsel. Ekornet har i sin frustrasjon over ett eller annet gnagd på matboksen inne i huset, men ikke ødelagt den helt enda.
Meisebolleautomaten fylles med hjemmelaget vare laget av matfett, malte nøtter og mandler som stivner i engangskrus. Flaggspetten er en flittig gjest på den.


Denne frøautomaten er ganske liten og trenger påfyll hver dag. Kjøpt på Jula til ca 80 kr, et greit kjøp. Sinkhjertet ble kjøpt til epler, men de fuglene som spiser frukt foretrekker maten sin nede på bakken, så kjøpemeiseboller brukes på disse.


Denne skulle være ekornsikker, men det er den ikke. Ha-ha, ekornene bare krabber inn å sitter kjempefint inne i kula :) Liker selvsagt ekorn, men de okkuperer all maten sånn at småfuglene ikke får noenting. Denne hang ute før, men regn og snø legger seg der maten kommer ut så automaten tetter seg og maten mugner. Ikke bra får de små fjærkledde så nå henger denne under tak.
Nøtteautomaten er mye besøkt og dette er en praktisk anordning, både med tanke på renslighet, fuktighet og enkel påfylling.


                                        Hilsen fugleTua

4 kommentarer:

 1. Fuglene i nabolaget hos deg lider ingen nöd skjönner jeg - snakk om fine serveringer!

  Lykke til i konkurransen!

  Klem!

  SvarSlett
 2. Många bra fågelmatare du har. Jag har en liknande din till nötter. Sedan har jag två större till solrosfrön, men oj vad fåglarna sprätter ut maten, på kort tid har de tömt hela utomaten och fröna ligger på marken. Så får de äta där i stället:)).
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvarSlett
 3. Kjempekjempefint innlegg :)
  Og frustrerte ekorn har jeg også, hehe, akkurat nå er det nok mest jeg som er frustrert, de stikker av med alle meisebollene...

  Hyggelig at du er med på konkurransen :D

  Gooood helg da!

  SvarSlett
 4. Nei, det er ikke alle fuglematere som funker etter intensjonen! Komisk, den "ekornsikre". Vi jakter stadig på praktiske, pene og solide foringsautomater...

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)