torsdag 15. oktober 2015

Rask festmat med futt og fart i.


Klippfisk i pose fra Kiwi, men disse finnes også i andre butikker. Det skal sies at innholdet i disse posene ikke akkurat inneholder loinsen av klippfisken, men like fullt er det brukbart til denne festgryta.
Klippfisken må vannes ut i 4-6 timer, men om du legger fisken i kaldt vann på morgenen før du reiser på jobb, vil den være klar til du kommer hjem.


Løk i båter og hvitløk i skiver stekes lett i ei panne eller gryte. Haes i jerngryte. Skrell poteter og skjær i skiver på ca 0,5 cm, gulrot i rustikke biter og legg i gryta, ha i 2 bokser hermetisk tomat (eller et glass henlagte tomater), legg i klippfisken og vend det hele forsiktig sammen mens du koker det opp. Skru ned plata til putrestadiet. Etter 10-15 minutter er det på tide å smake til gryta. Salt, eventuelt litt honnng/sukker da tomater kan være ganske syrlig på smak. Chili må til, men for all del, kjenn din chili. Det gjorde nemlig ikke jeg første gangen jeg lagde denne gryta. Den ble hot, hot, hot ;) Det er bedre med for lite chili enn for mye vil jeg (iallefall mannen i huset) si. Bruker du tørket chili må den haes i helt på starten av kokeprosessen.
Blir det litt tørt, ha i litt vann.


Putrer videre i 5 minutters tid til med paprikabiter i (om du liker det), men det kan fint sløyfes.


Sånn, da kan festen starte :) Tar 30-40 minutter å lage, er veldig sunn kost og ikke minst godt. Nyt gjerne med en skvett rødvin til.

                                                         -Turid

7 kommentarer:

 1. Baccalao er kjempegodt! Jeg lager det ikke så ofte, men av og til. Jeg har lest ett sted, at i gamledager måtte Portugiskiske kvinner kunne 365 forskjellige baccalaoretter, før de giftet seg. Jeg kan bare fire, men det går fint :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Nå minnet du meg på at det er tid for Baccalao, som er høst og vintermat..

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Mmmm.... Kanskje ikke noe for et impulsivt kveldsmåltid men dette så skikkelig godt ut :-)) Fin helg!

  SvarSlett
 4. Mmmm, dette så veldig godt ut!! Dette må jeg prøve :-)

  SvarSlett
 5. Deilig med varme gryter nå på høsten, har frosset ned en masse tomater, kanskje dette er en ny rett å bruke dem i :-)
  (Baccalao har jeg aldri prøvd)
  Ha en fin uke.
  Eirin

  SvarSlett
 6. Høres godt ut! Spist Baccalao i Frankrike en gang uten at jeg blei så begeistra. Men fisk i tomatsaus liker jeg jo :-). Tror det er bra med litt chili og hvitløk! :-).

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)