onsdag 11. november 2015

I stella (steden) for mariekjeks

går det an å lage biscotti.

Kjempegodt, forholdsvis enkelt og så smaker fortreffelig til mørk dampende litt sterk kaffe.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft

Ta
150 g mandler + 100 g hasselnøtter. hakkes grovt. Jeg brukte bare en kniv, men det går greit med matmølle, husk bare å ikke kjør nøtter/mandler for lenge.
Jeg hadde de i en bolle, kasta oppi 400 g hvetemel, 250 g farin, 2 ts bakepulver, 150 g meierismør (romtemperert og mykt), finrevet skall av 1 appelsin og 3 store egg.

Rør sammen

Skriiiik.... å følge oppskrifter har aldri vært min greie, glemmer lissom å lese fremgangsmåten, smør og sukker skal her røres kvitt (hvitt), men det funker sikkert bra uten også.

Smak på deigen (kakedeig er veldig godt).

Del deigen i 4 like store emner og trill pølser, legg pølsene på stekebrett, jeg tok 2 på hvert brett.
Klem de litt ut til ca 2 cm tykkelse. Fordi jeg liker perlesukker, strødde jeg på ei "stripe" midt på den flate pølsa og klemte det litt fast med fingertuppene.

Stek i 15 minutter

Ta brettene ut av ovnen og skjær pølsene i skiver på skrå, legg bitene på siden med snittflaten opp og tørk biscottene på 50 grader til de er tørre.

Sånn, nå har du hjemmebakt, som smaker helt nydelig og holder seg like godt som mariekjeks i tett boks.

Neste gang tror jeg at jeg skal teste ut denne oppskrifta med et par tre ss med kakao, tipper det blir godt også.


Pause :)


Siden dette er en hageblogg sånn egentlig, må jeg vel ta en liten rapport om tingenes tilstand utenfor huset også. Hagedama har gått og lagt seg for lenge siden, istedenfor er det trenings og strikkedama som vikarierer.
Svartkålen i frossen tilstand er et lekkert skue.


Geranium magnificum gleder meg med sin fargeprakt også nå på senhøsten.


Den forlatte benken i hagen.


Siste produserte strikkerier. Alt jeg strikker vil i år havne på julemessa for det lokale husflidslaget. Det er nå messom grenser for hvor mange par votter man trenger selv. Vottekurven i gangen er ganske sprengt allerede.


                                    Ja, og sånn går dagan...........


                                                       -Turid

4 kommentarer:

 1. Hei! Den oppskriften må jeg prøve! Jeg har faktisk en biscottiboks jeg kan ha de i også :) Flotte rimfrostbilder fra hagen din! Her er det fortsatt 10 pluss, og ingen nattefrost! Fine votter! Lykke til på julemessen! Hilsen Inger Johanne Opedal (ellevesmaatroll.bloggspot.no)

  SvarSlett
 2. Ja, biscotti er godt, det er det lenge siden jeg har laget. Fine rimfrostbilder, ja - og votter, skulle ønske jeg kunne strikke sånn.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 3. Mmmm, hørtes nydelig ut, dette må jeg prøve! Og slik en munter oppskrift, helt herlig, lokket fram smilet mitt ihvertfall :-)
  Nydelig rimfrostbilder! Vi har ikke hatt frost siden 23 oktober, det er i sannhet en merkelig unormal høst. Men vi slipper nok ikke unna i år heller....
  Flotte votter :-) har noen liggende som jeg fikk av deg i våres, nå skal de snart fram og få komme til nytte, de er kjempefine :-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 4. Bare innom for å ønske deg god jul og takk for et flott bloggår:))

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)