onsdag 5. februar 2014

Det tæk hælt tå

oversatt: det tar helt av. Med meg og frø altså, jeg har et heftig forhold til frø. De gir håp om en ny vår og glede når det lykkes, de som aldri spirte glemmes.
På en ellers grå og skødda (tåkete) februardag med fortsatt 1,5 meters snødybde i hagen _og_ turnusfri... hva passer vel bedre enn å rydde i frøposen, bollene, litersmålet, tallerkenene, koppene, mengder med kaffefilter og esken. Som sagt, så gjort.


Haugen med frø til kjøkkenhagen er formidabel. Jeg er litt usikker på om jeg virkelig trenger alle 5 pakkene med dillfrø, selv om dill er veldig godt. Må nok se etter her før det suppleres med mer frø.


Ringblomsthaugen. Over gjennomsnittet glad i de, 15 forskjellige sorter.


Utvalget av tomater til sommeren utviden en smule. 7 forskjellige i fjor, kun sungold blir med videre til kommende sommer. Ellers prøves 8 nye (foreløpig antall vil jeg tro).


Bordet fanger, eller?


Gibortfrø.
Om noen vil ha, gi meg et vink i kommentarfeltet her eller pm på facebook.

-Tomatfrø Tiny Tim
-Tomatfrø Ace 55 UF
-Tomatfrø Cherry
-Pyntegresskarfrø
-Pampasgress "Pink Feather"
-Amerikansk Tranebær
-Gojibær
-Silkebygg (prydgress)
-Rosenkrage (rosa prestekrage, staude)
-Revebjelle
-Potentilla thurben Monarcs Velvet (mørk vinrød staude)
-Potentilla White Queen (helt hvit staude)
-Hvit valmuesøster
-Frø av storkenebb, høy  staselig plante på omlag 1 meter med blekblå blomster. Husker ikke navnet i farten, planta er et flott skue i juli.
-Diverse frø av forglemmeiei

               


                                    -Turid

11 kommentarer:

 1. For en overflod av frøposer! Et lite frø bærer i seg løfter om nytt liv, for en rikdom. Nå går det mot lysere tider også. Her er det nesten litt vårlig i dag, med 7 grader og sol.

  SvarSlett
 2. Oy oy vi har vist samme problem med frø mener jeg he he.
  Jeg må se over og planlegge litt før jeg skaffer meg noe mer, men jeg gir ett hint når jeg kommer så langt hvis jeg skulle få plass til mer.
  Det var jo mye fint her da, god kveld fra Marit.

  SvarSlett
 3. Ha ha, akkurat som meg du! :) Godt å vite vi er fler om galskapen!

  SvarSlett
 4. Jeg skal en dag gjøre akkurat som deg, og jeg er redd at det vil ikke være mindre frøhauger her... Jeg sier takk, men neitakk til mere frø ;-) Kanskje jeg kan dytte på deg noe frø når jeg får ryddet ;-)

  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 5. Ho-ho! 5 pakker dill er vel kjekt å ha? Fort gjort å komme til et punkt hvor man mister oversikten, ja. Holder på å rydde i boksene jeg også, det er gøy!

  Ps. Husk å så dill!

  SvarSlett
 6. Herlige bilder av alle frøpakkene :-) og underlig nok veldig kjent...?! Lykke til med spiringen!

  SvarSlett
 7. Mye snadder du skal så, duket for mange gode smaksopplevelser utover. Lykke til med våronna ;)

  SvarSlett
 8. Du er nesten verre enn meg. Hadde du bodd litt nærmere, ville det vært utmerket å bytte småplanter. Du spurte om økologisk såfrø. Jeg kjøpte to poser hos Bo Grønt - som nå har kjøpt Drivhuset på Ski. Regner med at jorda finnes hos resten av kjeden også.

  SvarSlett
 9. Kuuult=) Du er morsom! Tenk så gøy det blir til våren=) Hagen din og drivhuset ditt kommer til å bugne over=) God helg når den tid kommer. Vibeke

  SvarSlett
 10. Kjekt med masse frø! Tenk å kunne beite dill - drømme-drømme! Jeg har funnet en svær ladning med dillfrø jeg har samla inn for mange år siden. De skal strøs ut i jorda til våren - kanskje jeg også kan beite :-). Jeg har kjøpt dillfrø også i år - det er bladdill, men smaker vel dill uansett!

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg kunne gjerne tenke meg noen frø om du fremdeles har å avse. Har ikke blogg selv, men leser flere hageblogger, din inkludert og finner det svært inspirerende :) Takk for det!
  Silkebygg, rosekrage og revebjelle står på min ønskeliste..
  Med vennlig hilsen Astrid (astridpaulsen@hotmail.com)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)