mandag 5. januar 2015

Nu kjør vi.......

er et svensk uttrykk med futt og fart. Det passer godt nå i disse dager, "alle" skal trene hi-hi-hi, påfallende mange på treningsstudio i dag.

Mens jeg venter på at sekken med såjord har tenkt å tine (såtiden er nær......halleluja:) poster jeg her ei suppe, sunn og mager.....halleluja....laget på grønnkål som rådyrene ikke rakk å spise opp i høst.


På vei ned til sivilisasjonen på morgenen. Man føler seg riktig velsignet når utsikten er sånn på en vanlig mandag i januar.


Suppa ja. Jeg tok 2 gule løk i biter opp i kjelen med litt olje, stekte til løken ble blank, dette fjerner den "råsmaken" som løk har. I et øyeblikks villelse slang jeg oppi 2 fed hvitløk også. Jeg har klokkertro på at løk er sunt, året rundt.


Plutselig veldig lite bilde, men det bittelille bildet viser kjelen med løk, hvitløk, 1 liter vann, 1 terning grønnsaksbuljong (gjerneøkologisk) 1 boks godt skylte og avrente kikerter samt en pose frossen grønnkål fra fjorårets grøde. Kok et kvarters tid.
Grønnkål får man også kjøpt på butikken. Husk å fjerne den grove bladnerven, den kan være litt drøy å tygge på.
Ja, så suppa igjen, kjør hele greia med stavmikser og vips er maten ferdig.


Taadaaa. God, hjemmelaget, sunn, mager, ja i det hele tatt, fullstendig fabelaktig med andre ord. For ikke å bli for sunn tok jeg noen bittesmå rømmeklatter i suppa mi, men  det er da ikke nødvendig.


Så vil jeg nevne at jeg fortsatt strikker. Kjøpte ny strikkebok før jul, den har så mange fine votteoppskrifter atte. Begynte å bli litt lei disse selbuvottene, så nå går det i votter med svensk design.......mens jeg som tidligere nevnt venter på jordtining og frøsådd.


                                               -Turid

10 kommentarer:

 1. Den suppen er nok kjempesunn! Jeg har også tro på løk året rundt, men hvitløk er ikke min favoritt ;) Du strikker så mange fine votter!

  Jeg har jorden klar, har bare ikke kommet i gang enda.

  SvarSlett
 2. Jeg er litt på suppa om dagene jeg også, men det holder med noen ,,gå litt fort turer,, for meg.
  Ellers håper jeg på snø så skiene kan få se litt dagslys også, men det kommer nok.
  Himmelen er helt fantastisk nå med de fargene og lyset, flott bilde.

  Så fine votter da, votte-strikking og frø i jorden der er vi he he en kjeder seg ikke
  når en har noen hobbyer.

  God ny uke Turid.

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften... Grønnkålsuppe med kikerter høres spennende ut. Jeg skal jammen prøve i morgen. Og kanskje litt chili også..

  SvarSlett
 4. Supper er snadder - takk for oppskriften!
  Klem Nora

  SvarSlett
 5. Suppa høres god ut! Passer sikkert bra sammen med barnas favoritt; pannekaker, som vi har lovet dem til middag denne uka.

  SvarSlett
 6. Løk må til og grønnkål må jeg dyrke. Såjorda tines på badegulvet, men i år greidde jeg faktisk å klore løs nok jord uten tining. Grådig mildt her for tida!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår, forresten og takk for nok en super suppeoppskrift! Liker de stavmiksersuppene.

   Slett
 7. Godt nytt år Turid!
  Flotte votter du strikker...og suppene dine er supre!
  Trening..huff..ikke gjør jeg det og ikke har jeg dårlig samvittighet...er det noe galt med meg...???
  Åååneiii...jeg glemte å kjøpe jord i høst...krise..de kommer jo så seint på hagesentrene om våren...detta var ikke bra..
  Her må det ut og skaffes jord:)

  SvarSlett
 8. Godt nytt år!!! Her sørpå er det ikke noe snø og knapt nok frost, men gleder meg til våren jeg og! Og grønkål skal det bli i bedet i år :) Det er en "grym" grønnsak ;) Etter at vi bodde i sverige sitter endel ord igjen, mys foreksempel. Håper du får en mysig kveld :)

  SvarSlett
 9. Fint bilde fra ditt nærområde. Fine votter alltid kjekt med nye mønster. Her dyrkes det også grønnkål. men får aldri somlet meg til å bruke den.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)