Sesongen har riktig nok ikke vært optimal, men sånn er det. Yogalærdommen sitter fortsatt. Ikke irritere meg over ting jeg ikke kan gjøre noe med. Det funker på været fortsatt, men ikke på bilister uten blinklys, gasspedal, lys etc.
:)
Fjern stilkenden på tomaten før du klemmer de ned på glassene, de trengs ikke i supper og sauser.
Kort fortalt: stapp tomat, løk, urter så hardt du bare klarer på norgesglass eller vanlige skrukorkglass. Sleng i ei klype salt og en liten klunk olje (jeg sverger til raps, men olivenolje funker også).
Skru på lokke såvidt at det sitter, sett glassene i stekeovnen på 120 grader. La de stå til innholdet faller sammen og koker. Ta ut glassene, skru att lokkene godt og sett glassene på hodet. De vil nå danne vakum og bli holdbare i nesten evig tid.
Mer nøyaktig oppskrift finner du her.
Etter ovnsoppholdet ser det slik ut. Jeg får vann i munnen av synet. Lurer du på hva en skal bruke dette til?
Et glass henlagte tomater i en kjele, litt urter fordi jeg hadde, du kan godt bruke tørka urter også. Siden jeg liker tomat veldig godt tar jeg i tomatpure også, 1/4 ts honning eller ei klype sukker og litt vann. Kok opp og kjør stavmikseren til det hele er glatt, eller så glatt du vil ha det. Vips har du tomatsuppe. Eller tomatsaus om du vil, til lasagne, pizza, pasta..... bare fantasien som stopper.
Min middag i dag (alene hjemme). Tykk tomatsuppe med stekt sei til. Man må ikke ha makaroni eller egg i tomatsuppa synes jeg. Sei er godt og dermed ble det slik. Dillkvast da selvfølgelig og det orange er ringblomstkronblader. Just for fun.
Dette var mat for mons, (meg) som har blitt en smule trinn på midten i det siste og må passe litt på inntaket. Gluten og melkefritt er det også når jeg tenker meg om.
-Turid
Veldig flott måte å ta vare på godene dette!
SvarSlettJeg har kokt tomatsaus av en stor ladning tomater,men dette skal jeg jammen prøve.
Ellers er jeg enig...mat fra egen hage er det mye av nå om dagen,veldig godt:))
Så enkelt og flott! Det med de glassene hørtes utrolig lettvint ut :)
SvarSlettDet ser da veldig godt ut!
SvarSlettSå spennende, tomater er gøy. Jeg har akkurat høstet en diger fennikel og hatt til middag. Tomatene mine er fortsatt grønne.
SvarSlettHilsen ingeborg fra fruhaldshage
Jum jum! Flinkingen :-))
SvarSlettMmmm, så veldig godt ut :-) bra tips!
SvarSlettHa en fortsatt fin uke :-)
Dette så jo godt ut, og dette tror jeg jammen at jeg også kan klare.
SvarSlettTakk for oppskrift.
Klem vivi
Hei Turid.
SvarSlettSå lurt å bruke tomatene til dette, mine er ikke modne ennå for de står på friland i år.
Men snart blir det masse og mer en en greier å spise så dette vil jeg prøve også.
God helg til deg.