søndag 23. august 2015

Puhhhh

kan man si etter ei maratonarbeidshelg. Det føles som om man bare har vært hjemme og sovet litt imellom, og sånn har det nok vært også.
Men nå..... roser :)
Alt er seint i år, også rosene. Synes ikke det gjør noen ting som helst, hagen er utrolig frodig og fin nå, tross at det snart er september.


Kanadiske Mordens Sentenniel i selskap med Rosa Mundi. Mordens Sentenniel er flott og se på, men dufter vedig lite og får gjerne svartflekkete blader tidlig.


Fjorårets nykommer er William Baffin, jeg er nok litt usikker på hvor flott denne kavaleren er, men jeg må nok utvise tålmodighet med ham og gi han litt tid. Det kan nok være litt småugreit å ankomme inn her i alpine strøk i selskap med høytlytte stauder på alle kanter.


Mordens Blush, kanadisk, litt anonym og duftløs. Tja, hva skal man si..... antar jeg ikke kjøper flere av denne.


Ollallla, Sigrid Undsethsrose eller Louise Odiere om du vil. Dufter himmelsk, betagende vakker..., men så.... Hun er egentlig ikke herdig her, litt sånn kjem og går rose. I fjor var hun fraværende, i år dukket hun opp igjen. Jeg er betatt av hennes lange, myke og litt slengete greiner.


Mordens Sentenniel igjen uten, at jeg vet hvorfor hun plutselig dukker opp igjen her.


N`sjølveste Martin Frobisher. Han her har jeg vært veeeeldig tålmodig med. Fjerde året han leier bedplass og først nå har han begynt å legge på seg bittelitt. Herremin, hvor vanskelig kan det være egentlig? Jeg legger da på meg hele tiden lissom.......


Trur jammen detta er Martin også, det skulle egentlig være maidens blush....Æ bære et mennesje e å rama (alle kan gjøre feil). Hmmm. kanskje de æ Maidens Blush? Osikker nå je....


Iallefall kjem Ritausma her. rugosahybrid av rang. Grusomt piggete sak med blekrosa blyge roser. God duft iallefall og rosen er frisk og fin.


Etter som det er je og ikke N`Martin Frobisher som legger mest på seg må je ut å træne. Martin får stå rolig i bedet og blomstre. Flaug bortover veigen oppi her, da jeg plutselig vart vari detta fine edderkoppnettet i tidlig morrasol. Fint ikke sant?


Anna trimtur oppi barndommens rike. Oppi denne grenda æ je oppvoksi, høgt opp lia. Ænda finere, ikke sant? Dette er Jørstadhøgda oggafor (ovenfor) tettstedet Fåberg, litt nord for Lillehammer.
                                      -Turid (stadig mer glad i dialekt)

6 kommentarer:

 1. Fine roser syns jeg, og et veldig flott og spesielt edderkoppnett.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 2. Nydelig edderkoppnettbilde og utsikten fra barndomsgrenda di var formidabel!
  Flotte rosebilder, Rosa Mundi sammen med Mordens Sentenniel var veldig flott :-)
  William Baffin er en stor favoritt her i hagen, du må nok bare være litt tålmodig så kommer han nok.
  Ha en fin uke :-)
  PS: Jeg liker veldig godt dialekt jeg da, og så skjønte jeg faktisk hva du sa uten oversettelse... ;-)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder som vanlig :) Her er det klart for en maraton uke så spent på hvordan det skal gå :) Fin uke til deg!

  SvarSlett
 4. Fantastiske roser du har i blomst!
  Og det siste bildet utover dalen...FOR en utsikt!
  Ja ,noen arbeidshelger kan bli litt drøye,godt å komme ut i nauren og stresse ned:)

  SvarSlett
 5. Så deilig og frodig du har det! Her er det litt stusselig men heldigvis kom liljene i blomst! God ny uke :-))

  SvarSlett
 6. Så fine roser!! Og gøy å lese dine kommentarer og erfaringer med dem. Nyttig.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)