torsdag 13. september 2012

Klar for vinter"haging".

På disse breddegrader regjerer dypsnøen fra november til april, så hagearbeidet består da for det meste av å gjøre livet enklere og bedre for alle fuglevennene. Jeg har ei litt rar greie med fugler, elsker dem når det er ei glassrute i mellom, eller i det minste litt avstand. Fugleboka har fast plass i vinduskarmen så den er lett tilgjengelig om en fremmed fugl dukker opp. Kommer de for nær ute blir jeg litt redd *rødme* Det er jo ganske dust å være redd små fugler igrunn.

Nykjøpt frøautomat, håper denne er ekornsikker.

Nøttomat :) Den fra i fjor har ekornene herjet i stykker.

Bøttevis med mat. Genialt med solsikkefrø uten skall. Man slipper å fylle på så ofte siden den er drøyere, samt at en slipper  alt brasket med solsikkehamser.

Ekornherjing i huset.  Den har gnagd på treverket, er det vanlig mon tro? Hyssingen er for at skjæra ikke skal komme til.

Denne heuchera Plum Pudding ble plutselig med hjem sammen med fuglematen.
                                  Ha en nydelig dag, hilsen Tua

12 kommentarer:

 1. Ekorrar kan verkligen vara smarta! De har en otrolig förmåga att finna ut hur de skall komma åt maten.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Fugler i hagen er så koselig! Ekorn også, men ikke ekorn i fuglematen.....
  Og en nydelig Heuchera er det alltid plass til:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
 3. Ja da er kanskje tida inne for å finne fram fuglemat og diverse stasjoner. Fint tips med solsikkefrø uten skall, det skal jeg huske på. Vi har aldri brukt nøtter. Er det populært blant småfuglene?

  SvarSlett
 4. Du har kjøpt maken til den fuglemateren som jeg kjøpte i fjor :-) Den er ekornsikker ja, og skjæresikker. Det er ikke det at jeg ikke unner skjærer og ekorn mat, men de er så grådige og spiser alt selv. Så de får klare seg med det som drysser ned på bakken, ikke rent lite det heller ;-) Det er kjekt at plantasjen har bøtter med peanøtter og solsikkefrø uten skall. Lekker heuchera som ble med hjem :-)
  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 5. Utefugler er kjekt om høsten, flotte fuglematere du har.

  SvarSlett
 6. Fuglemating er en kjær vintersyssel her også. Ser fin ut den nye fuglemateren din, bra at den også er skjæresikker. Ekorn er det ikke plagsomt mye av her. Jeg har tidligere kjøpt solsikkekjerner i dagligvarebutikken, sånne som er beregnet til baking. Ble glad når jeg i fjor oppdaget at de hadde bøtter på plantasjen. Da slipper jeg å handle inn så ofte.

  SvarSlett
 7. Jeg var en snartur innom Plantasjen på søndag og registerte at fuglefrøene var kommet i hyllene igjen. Kanskje jeg skal prøve disse kjernene jeg også? Det blir nok ingen mating her før om en måneds tid. Men etter det blir det fast foring fram til våren :)

  SvarSlett
 8. Så smart den ekornsikre fuglemateren var, her er det skjæra som er et grådig problem. Hvor har du kjøpt den? Smart med solsikkefrø uten skall, det blir vel mindre griseri på bakken også da? Heucheraen var kjempefin :))

  SvarSlett
 9. Så flott fuglemater du har kjøpt deg! Det blir spennende å se om den fungerer slik den skal! Her har jeg også begynt å tenke på fuglemat, og har kjøpt inn Flott matfeitt for å lage til noe! Det blåser på tvers ute nå, og regner innimellom, så det er høst, ja!
  Ønsker deg en fin fredag og helg!

  SvarSlett
 10. Stilig fuglemater. Det blir småfuglene happy for. Smart med skallfrie solsikkefrø. Det blir en del rot ellers ja.

  SvarSlett
 11. Koselig med fuglematere! Her er det for mye katt/hund og for lite trær og plasser å sette opp mat til fuglene dessverre. Men trær er plantet, og etter hvert får de kanskje noen fristeder her også hvor de kan sitte og spise litt. Flott Heuchera! :D De kan man gjerne ikke få for mange av har jeg funnet ut.

  SvarSlett
 12. Hehe, joda det er nok vanlig at ekornet gnager på ting for å få tak i skatter du holder hemmelig for den ;)

  Her har jeg matet på fullt tempo hele sommeren, vært veldig mye fugl her i sommer faktisk, og ekorn da. Skal bort og hente ekornmater nå jeg, en som bare er for ekornet, nemlig ;)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)