tirsdag 10. juli 2012

Solgult.

Noen gule i hagen nå, den eneste som minner om sol og sommer for tiden. De to øverste bildene er Hemerocallis, øverst er ukjent skarp gul en uten duft. Den blomstrer rikt og tidlig, under er den gammeldagse dagliljen med deilig duft.
Japansk nøkketunge ble det meg fortalt når jeg kjøpte den. Et digert monster med flott og store blader, ja, det er bladene som er fint med denne stauden. Ikke disse litt stusselige blomstene.


Avblomstret vårvortemelk, på tide å klippe toppen av dem nå, denne vortemelken frør seg mer enn ønskelig.


Klissvåt marikåpe, denne finnes det mange av i hagen, men jeg lurer på om antallet reduseres etterhvert, det er mye jobb med de staudene som er alt for frøsomme.


Den siste storgullkorgblomsten, denne er tidlig ute med sine store gule soler i bedene, blomstrer lenge og når den er avblomstret forsvinner hele planta.


Solgul hilsen fra Tua, som snart tar ferie, hvor vet vi ikke ennå, men det blir der sola skinner :) Jeg er solhungrig, villig til å reise langt og litt deprimert, den flotte hagen ligger paddeflatt utover, ikke mye stas over den nå.

10 kommentarer:

 1. Mange fine gule du har der. Den japanske nøkketungen var ikke så mye å skryte av, nei. Men så lenge bladene er fine er det jo bra det i hvertfall. Ha en fin dag. Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Så mange kule gule=) Min daglilje har ikke blomstret på mange år. Tydeligvis et eller annet den ikke liker her... Ser frisk og fin ut i år, så får vel bare håpe på det beste=) Vibeke

  SvarSlett
 3. heisan
  Og til tross for paddeflat hage viser du fram mange fine blomer i dag. Håper blomane dine strekker seg mot sola når ho igjen besøker deg !! God ferie.

  SvarSlett
 4. Fine gule blomster! Hjelper med gult i mørke og regnet. Huff det var trist med alle blomstene som ble flate. Det har skjedd hos meg også. Fint om det tørker litt opp nå! God solferie! Forresten er det jo fint med litt regn når en er borte fra hagen :-)

  SvarSlett
 5. Jeg synes gule blomster er så fine, de står som små soler i bedene:-)
  Her hos oss har vi faktisk hatt opphold i noen dager nå og det er deilig. Håper det fortsetter sånn og håper sola kommer til deg også snart!
  Klem Nora

  SvarSlett
 6. Gult lyser opp og det er kjekt når det regner! Håper sola kommer snart!

  SvarSlett
 7. Den øverste gule dagliljen var lakker, virkelig flott farve. Dert lyser opp med gul i hagen, og det er virkelig mye flott i gult da.
  Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 8. Nei, det er ikke noe stas med hage om dagen. Skjønner veldig godt at du er litt lei, for da er vi to! Alt er vått og rosene rotner, men noe fint er det jo inne ibland. Jeg har tatt bilde av Alliumen som vi så på, når du var hos meg (ligger på bloggen nå).
  Dagliljene dine var kjempe fine!

  Ønsker deg en kjempe fin ferie og jeg håper virkelig at du får sol!

  Varm klem fra meg!

  SvarSlett
 9. Så herlig med litt små-soler i hagen :D Krysser fingra for at den store der oppe dukker opp snart og ;)

  SvarSlett
 10. Takk for hjelpen. Det var raskt. Jeg passer godt på plantelapper, men denne hadde jeg fått fra en hage og eieren visste ikke hva den het. Den er for høy der den står og skal flyttes.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)