mandag 1. oktober 2012

Høst i fjellheimen.

På siste topptur denne sesongen gikk ferden til Nonstjørnkampen 1309 moh, det ble ett av høstens vakreste eventyr. Været var nydelig og vinden var ikke så påtrengende som den pleier å være i fjellet på høsten. Og høsten er definitivt her, med de glade høstfarver på retur og snø på toppene i fjellet. Mitt bidrag til mandagstemaet høst  hos Helene og alt som er vakkert

tatt fra toppen

også tatt fra toppen


En kvil i bakken. Her er toppturenes avslutning feiret med raudostskiver (gudbrandsdalsost) og kaffe. Så mimres det om våre 10 turer til topps denne sommeren. Om den lengste, den bratteste, den med dårligste været, da vi gikk veldig feil...... Fra havnivå har vi klatret 12386 meter.


Vel nede igjen finner vi ei sandstrand høyt til fjells, nærmere bestemt inne ved Revsjøene i Gausdalsfjellet. Her er det godt tilrettelagt for camping med små "lommer" for parkering av enten telt, bobil eller vogn. Turterrenget, fiskemuligheten og utsikten her er enorm.


Dette er tatt fra toppen av revsjøveien på tur hjem. Dagens reklame for hjembygda :) Det er vakkert her, og viljen til å dele er stor. Det må også nevnes at på denne turen møtte vi ei beitende elgku og en vinterkledd rypestegg.

                                   Ha en finfin mandag, hilsen Tua

12 kommentarer:

 1. Jeg synes synd på deg når frosten kommer til hagen din alt for tidlig (ihvertfall synes jeg at det er for tidlig), men nå blir jeg nesten misunnelig istedet. Det er noen fordeler også med å bo i sone 6 også skjönner jeg:-) For noen flotte omgivelser det er i din del av landet. Og dere er flinke til å benytte dere av omgivelsene også, flinkere enn de fleste skulle jeg tro!
  Håper du får en fin mandag!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Så otroligt vackert det är på fjället! Spännande att vandra, det har jag aldrig gjort.
  Ha en fin måndag.
  Kram Maria som regnar bort snart.

  SvarSlett
 3. Ifölge en bok jeg har om stauder så har Pseudofumaria lutea tidligere hatt navnet Corydalis lutea, så det er nok samme plante. Men jeg finner ikke ut hvorfor den har byttet navn. Jeg har sendt inn spörsmålet til et forum jeg er med på her i Sverige så får vi se om jeg får svar.

  SvarSlett
 4. Så flott fjelltur du har gått! Nydelig natur. Fin strand også. :)

  SvarSlett
 5. Så flotte turområder du har rundt deg! Skjønner godt at du stadig er på tur, ja. Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 6. Vackert och så härlig tur...jag blir jättesugen på en fjällvandring till nästa år :-)

  SvarSlett
 7. Imponerende skue fra toppen! Det er flott i fjellet nå om høsten. Håper snøen holder seg på toppene en stund til.

  SvarSlett
 8. Naturen på fjellet har så spesielt mye flott å by på. Nydelige bilder, Tua. Man føler seg også så "fresh"når man har vært ute å godt i høstfjellet:-). God mandag til deg!

  SvarSlett
 9. å tack för dessa vackra härliga fjällbilder! fast jag börjar längta till min gård i Lappland nu..... ;-))

  SvarSlett
 10. Å herlighet så nyydelg! Ser ut til å ha vært en vakker opplevelse hele turen:) Skulle gjerne vært på en slik tur snart..ser så friskt og godt ut:) Balsam for sjelen må det være. Håper du får en fin tirsdag Tua. Og takk for fine kommentarer fra deg. Jeg blir så utrolig glad! Du er en god venn <3

  SvarSlett
 11. Oj vad fin naturupplevelse och stillhet det måste ha varit
  Fina bilder !

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)