torsdag 4. oktober 2012

Hverdagsluksus

kan være så mangt, en av de tingene jeg setter umåtelig pris på er å ha tilgang på friske krydderurter året rundt. Ikke koster det skjorta heller.


Disse står på kjøkkenbordet, basilikum, rosmarin og to timianplanter. Når jeg sitter her rusker jeg i dem. Dufter deilig og så ser de flotte ut også, iallefall når de er nyinnkjøpte.


Jeg elsker boksen de står i, en gammel blikkboks med et tynt lag av maling eller liknende, det hører med lokk til boksen så bruksområdene er store. Denne skatten fikk jeg tak i når ei god venninne og jeg var på norgesglassplukking etter ei gammel dame som skulle selge huset sitt.


Boksen har stått ute i sommer med pelargonier i,  for å få den rette rustlooken jeg er så glad i.


Årets første clementiner på plass også, står ikke inne for smaken enda, men de tar seg iallefall ut.


Det beste er at jeg har en boks til også, men plass til to planter i, den er ikke beplantet ennå, men det kjem, det kjem.                   Finfin torsdag til alle, hilsen Tua

10 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig. Ferske krydderurter året rundt er hverdagsluksus jeg gjerne unner meg! Både for duften, at det er fint på kjökkenbenken og ikke minst for at det blir godt i matlagingen.
  Håper du får en fin torsdag. Her bötter det ned så jeg har tent på i peisen og forbereder en innedag.
  Klem

  SvarSlett
 2. J, man må se om sitt hus, och skapa sin egen luksus! Kryddoft är så trevligt!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 3. Flotte bokser du har! Det skal ikke så mye til for oss hagegale å finne luksus. En ny plante eller noe annet hagerelatert. Det må ikke koste så mye som du sier. Ha en flott torsdag!

  SvarSlett
 4. Fantastic photographs, a fantastic idea. I am greeting

  SvarSlett
 5. Så flotte esker du har, jeg er også glad i ting som ser rusta ut. Krydderurter må man bare ha, selv har jeg fått dilla på å bruke timian. Sopp med timian er bare nums :-)
  Ha en fortsatt fin dag :-)

  SvarSlett
 6. Ja det er snadder med friske urter ,og maten får den lille ekstra piffen. En får mye for noen kroner lukt ,smak og herlig kjøkken pynt,boksen din er kjempefin.

  Ha en fin torsdag , klem fra Marit.

  SvarSlett
 7. For en kjempegod idé=) Jeg vil også lage meg en sånn=))) Fin kveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Ja friske krydderurter er en luksus vi gjerne kan unne oss, spesielt nå når mørketiden kommer. Så kan duften av frisk timian, rosmarin og basilikum føre oss langt avsted til varmere himmelstrøk. Eller til en bedre middag :)

  SvarSlett
 9. Åh, det er så koselig med urter på kjøkkenet. Her hos meg blir så mørkt at dem sturer fra første stund.

  Koselige bilder du har tatt!

  Ha en super kveld! Klem

  SvarSlett
 10. Ja det er herlig med friske urter! Zink-kassa de er utrolig fin og passer jo helt perfekt til urtene dine! Flotte bilder! God helg! Hege

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)