mandag 23. juli 2012

Innom igjen, vaske klær, pakke om og fyke avgårde på nye reiser. Her hjemme regner det i ett sett, så det frister ikke mye med hjemmeferie i år. Nei, i år er det yr/storm som avgjør veien videre. Tross borteferie så langt har jeg da rukket (heter det rukket eller rekt, eller nådd kanskje :) nok om det, to fremragende hagesenter jeg sjelden eller aldri har besøkt. Første var Botanic på Fagernes, de var utplukket og staudene slitne, men utvalget av storkenebb er ganske bra her tross alt. Utvalget av busker og rør er også formidabelt. Men på denne ene dagen jeg hadde til å rå meg på hjemmebane bare måtte jeg til Kvam, Bjørke gartneri, å ja, jeg er i ekstase enda. Godt utvalg av, ja tenk, stauder jeg ikke har fra før, og rosene, sukk. Jeg er lei meg for at det ikke er igjen mere plass her i hagen til flere roser.


Peonbedet 23 juli 2012, bare noen få som har startet blomstringen, dette blir nok et syn om ei ukes tid :)


Nykjøp, forskjellige storkenebb, fylt engsolei, usikker på hva jeg skal med det, men akk samleren slo til igjen.


Frodig hage om dagen, kvannen har vokst seg mannshøy og ballblommen (trollius) likeså.


Lykkelig var jeg når jeg fikk tak i denne nydelige planta, varigert iris, hurra hurra hurra....


Liten nebb, husker ikke navnene, men arkivet vil bli oppdatert når ting roer seg litt her. Legg merke til det vakre gresset på siden. Dette var ikke alt jeg hadde med hjem......


Er det noen der ute som aner hva dette beistet er for noe? Den er veldig breial i bedet, men ganske fin allikevel.To be continued...........................

                                      Hilsen ferieTua

som beklager manglende kommentering hos andre bloggere for tiden, men jeg kommer sterkt tilbake etterhvert.

9 kommentarer:

 1. Så mange flotte planter du har fått deg. Kan dessverre ikke hjelpe deg med hva de heter. Den irisen har jeg også. Den er finest tidlig på sommeren, senere blir den nesten grønn. Ha en fortsatt fin sommerferie!

  SvarSlett
 2. Så mange fine du har=) Jeg vet dessverre ikke hva den siste er. Håper du får en strålende fin ferie=) Med masse sol=) God sommer=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Hvem kjenner ikke igjen den deilige følesen av å finne et hagesenter fylt med godsaker :) Kan den siste være en nepeta? Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 4. Gartneribesøk kan være riktig så skumle, med alle fristelsene en blir utsatt for der.....Mye lekkert har du fått tak i. Variegert iris er slett ikke å forakte!!! Peonbedet ditt blir et syn når blomstringen startet!

  SvarSlett
 5. Gartneri på Kvam ja...høres ut som jeg må "smiske" meg til en stopp der da vi drar til svigers om et par uker :)) Fortsatt god ferie!

  SvarSlett
 6. Skjønner godt at du er på reisefot denne sommeren, er ikke mye sommer her heller.. God ferie videre ;-)

  SvarSlett
 7. Fint! Kan det være kattemynte - eller en eller annen salvie. Det er ikke så lett å se. Jeg tror jeg holder en knapp på salvie pga bladene. Har brillene på soverommet hvor mannen sover søtt. Slå opp på nettet og sjekk :) Lykke til med det. Hanne

  SvarSlett
 8. Uff ja - garneribesøk kan være skumle, det blir alltid mer med hjem enn en hadde tenkt!! Men mye flott hadde du med hjem uansett! Elendig vær her også så jeg forstår godt at du er på reisefot. God ferie videre - håper været er bra der du er!

  SvarSlett
 9. Hei!
  Tenkte på deg i dag, da jeg satt på benken min. På Kvam har ikke jeg vært i år, og det er vel kanskje like greit :) Har bestemt meg for å dra til Gjøvik igjen snart, må bare få inn igjen litt penger på konto'n.
  Jeg har vært på salg hos Oasen i dag, og det ble 3 roser og noen stauder.

  Koser meg i hagen og nyter, og jeg håper du også gjør det når du er hjemmom en gang i blandt.

  Håper vi ses igjen snart! Klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)