mandag 15. juni 2015


Her oppi de alpine strøk er vi ikke ferdige med tulipaner enda. Denne er ny for året og veldig søt, Tulipa Sylvestris ifølge lappen.


Årets aspargesavling ble ikke noe matauk, de er forsatt tynne som tykk hyssing, men den som venter på noe godt.....osv...jeg gir ikke opp enda.


Sukkerertene venter veldig på fast plass. Med det kalde været som har vært oppi her, er ingen av de skjøre plantet ut enda. De bæres ut og inn av drivhuset fortsatt, enda så kjett det er. Harmelig (ergelig) om de fryser nå helt på tampen. I natt var det minus 1 grad og jeg skrapte bilruta før jeg skulle kjøre til jobb. Riktignok er det før fuggel`n fiser, men lell da gut.
Fra onsdag er det ifølge yr lovet røde nattetemperaturer, så da blir det nok utplanting av bønner, sukkererter, squash og gresskar.


Dette er en helt vanlig mørk lilla lav iris, men såååå fin allikevel.


Ganske fint med allåkerbær når de blomstrer med sine rosa stjerneformede blomster, men for all del, la deg ikke lure av dens ynde. Det er er %&#//(&%%/"! ugress, så ligg langt unna.


Åhhh, hestebønner, bønnevikke, bondebønner, kjært barn har mange navn, denne med de fine røde blomstene heter Crimson red.


Finn 3 feil på bildet under.Dette ble en hageettermiddag med litt sol, en del vind (som vanlig), vanning, rydding og nødluking av bøtter med løvetann.


                                          -Turid

11 kommentarer:

 1. Artig med fleir alpine strøk-hageblogger! Ker høgt over havet har du hagen din? Her i fjellkommunen Tydal lå snøen tjukk i dag,, og rett over her på Røros var det minusgrader. Vinterdekk annbefales,men ikke uvanleg på sommeren her te oss heller.
  Vind er ganske vanlig ja, og også her vokser ograset. Tulipanene står i knopp i hagen vår.
  Ska bli artig å følge bloggen din framover. En interessant blogg du har, når den ligger så høyt til fjells.Takk for titten.

  SvarSlett
 2. Her var det 4 grader i dag, men det er også kaldt til å være her på denne tiden. Det er ikke bare du som har tulipaner, for det har jeg også i blomst. Det ene slaget har blomstret i 3,5 uke! Løvetann er noe dr***, men den er umulig å bli kvitt. Biene er veldig glad i llvetann, så en får glede seg over det :)

  SvarSlett
 3. Det er sikkert ingen trøst, men det er løvetann i bedene her. Mitt kapasitetsproblem dreier seg ikke om vond rygg, men mangel på tid.

  På avstand er bedene mine faktisk ganske OK. Det er sikkert dine også.

  SvarSlett
 4. Lekker den gule botaniske tulipanen din :-) Har heller ikke plantet ut noen planter enda, tenker det er greit å være forsiktig. Vi har heldigvis ikke hatt noen frostnatt, men langt unna var det ikke. Men nå må vel snart sommervarmen komme!
  Liker også godt blå hageiris, den pynter fint opp i bedet :-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 5. Fin gul Tulipan som trives hos deg. Jeg venter også på varmere vær slik at Squashen
  kan flyttes til hagen. Håper du slipper mer nattefrost.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 6. Søte tulipaner, her sto de i blomst lengre en jeg kan huske for varmen har ikke vært påtrengende her heller.
  Men nå er det vel på tide med sommer for alle i dette lange landet, plantene vil jo ha sol og varme.
  Du har uansett vær mange fine blomster i junihagen din Turid, i år har rød kvann planten blitt stor.
  Jeg venter på at den skal sette blomst, men ikke i dag for det pøsregner.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 7. For en nydelig tulipan! Mener du at dere har kuldegrader fremdeles på nettene? Her er det ikke heller så varmt, men isskrapa er lagt bort forlengst:-)
  Klem!

  SvarSlett
 8. Det hadde vært moro å ha asparges, men er usikker på hvor den evt. skal stå. Nå håper vi på sommertemperaturer!

  SvarSlett
 9. Skrape is av bilen =O Vi får glede oss over det som blomstrer. Her ligger vi flere uker etter normalen men også er er det lovet bot og bedring i tiden fremover :-)) Joho! Sol i vente! Joda, det var noe som skurret på siste bilde men det er vel ellers helt normalt ;-D

  SvarSlett
 10. På tide at vinteren slipper taket nå!
  Tulipansesongen er ikke over her i lavlandet heller, og mange småplanter står ennå og tripper i småpottene sine...

  SvarSlett
 11. Får du noe bær på allåkerbær? Jeg har samme erfaring, masse rosa blomster, sprer seg kraftig, men det kommer ett eller to bær hver sesong.

  Her i Bodø står det enda perleblomster og pinseliljer igjen, men det har vært over 10 grader i tre dager nå, så ting begynner å komme seg! Ha ei fortsatt fin helg!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)