tirsdag 30. juni 2015

Sea sist

(siden sist) har det da skjedd ihårt (noe). Sommeren har endelig kommet til Gausdal og hele hagen strekker seg opp og fram mot lys og varme.


Gausdal hagelag har vært på hagevandring hos Vivis hagerom. Få deltakere, men veldig koselig å rusle rundt i Vivis nydelige hage. Bilde 1 og 2 er tatt i hennes hage.Hagesammensvorenvenninne Jane og jeg har vært på hagetur. Favorittplassen Stange ble inntatt på årets første virkelig varme sommerdag. Selvfølgelig var Hoel gartneri hovedmålet :) Irisen er fotografert i Janes hage.
Jeg har stiftet bekjentskap med en iris som er totalt måha! Epress of India, duften er helt fabelaktig......


Endelig går stugguoppussinga mot slutten. Ferdig malt for lenge sea, men møblene lar vente på seg. Helt greit at brune skinnmøbler lastes inn på en bil og fraktes til neste bruker. Stuggubordet (salongbordet) er kjøpt gammalt og velbrukt oppi Skåbu, pussa i omlag 5 timer og vips...... genialt med gjenbruk og innmari fint. To knott, or not knott??? Originalt er det ikke knotter på skuffene, men kanskje om jeg finner noen fine og gamle.


3 stk sungold cherrytomater har modnet og de er også slukt. Jeg greier nesten ikke vente på at tomatene skal modne, fryseren er raket tom for tomatsaus og de henlagte tomatene ala Camilla Plum er forduftet ned i magen for lengst.


Jeg strikker blondesokker i sommerfarver og plukker inn blomster i gammelonkel Erlings blomstermugge.


Og så er det noen som har bomma totalt på plasseringa av tulipanene Prinsess Irene. Inni denne digre vårvortemelka står det også en hosta.
Snille mannen har broti (gravd) opp 3 hungamle og kjempedigre brudespireaer. Luksus når det finnes 3 kvadratmeter bar jord i hagen :)))   Det ble i dag fikset litt å tette med her.... bronseblad, hosta og litt.
Og i morgen starter ferien....


                                                    -Turid


                                     

3 kommentarer:

 1. Kjekt at sommeren har kommet til deg i Gausdal.

  Ha en fin ferie!

  SvarSlett
 2. Nam, tomater! Jeg sitter og ser på blomster ennå. Mine står ute i solveggen. He-he, ser av og til litt "feilplasserte" planter ja - evt noen som har blitt litt digre. Burde vel merke meg det sånn at jeg kan ordne opp til våren...

  SvarSlett
 3. Så godt at sommeren har kommet til deg også! Modne tomater allerede er ikke dårlig :)

  Kos deg i ferien!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)