søndag 7. juni 2015

Det vart (dialekt for ble) endelig hagesøndag :)

Både hagen og jeg trenger mer samvær med hverandre, for denne våren har vært alt for hektisk etter min mening. Så det var fantastisk å bare være i hagen en hel dag. Drivhuset stod øverst på lista, tomatplantene mine trenger sårt både stell og støtte etter en vår i forsømmelsens tegn.


Sånn ser det ut for øyeblikket. Gresskarplantene må få være innomhus ei stund til, da været er ganske hustrig innimellom. På bordet står chiliplantene sammen med paprika, basilikum og koriander.


Så var det sjølveste kjøkkenhagen sin tur. Artisjokkplantene har stått og furtet ei god stund nå, med alt for trange sko. Artisjokk er et prøveprosjekt i år, de ble sådd i januar og de er oppvokst under lysstoffrør og senere flyttet til drivhuset. Blir artig å se om det blir noe av dem. De får fiberduktelt over seg enn så lenge.


Rød og grønn grønnkål i duett med kortvokste solsikker. Etterhvert ble det til at noen ringblomster også ville blande seg i koret. I mitt hode tror jeg det blir fint, men vi får se.


Joda, det lager seg til, sakte men sikkert også her. Det vokser, ganske sakte pga kaldt vær, men det vokser tross alt :) Jeg er stort sett fornøyd, bare det ikke snør.


Dagens avling. Chili av den longe og slimme versjonen. De grønne skyldes at jeg gjorde meg hagehard og kastet ei skranten chiliplante på komposten.


Muntre mynter har fått mye bedre benplass i dag. Sjokolademynte, jordbærmynte og appelsinmynte. Bak i køen troner den franske estragonen som skal ende som reduksjon til vinterens bearnaisesauser.


Favorittulipanen Princess Irene.


Hellandussen..... Disse er supersøte. Vanlig skogfiol, men den får lov å være litt i hagen sammen med meg.

Sjøl om jeg har holdt på i hele dag, må du ikke tro at jeg ble ferdig. Hallo, det var vel sånn at Rom ikke ble bygd på en dag, ei heller hagen her ;) Her hersker det fortsatt kaos, hagedama ligg att og bak i stolen med ryggen tvers av (det kjennes iallefall sånn ut), beina høyt og capsen på snei.

I morgen er det mandag, ny uke og nye muligheter.                                                -Turid

7 kommentarer:

 1. Blir man noensinne ferdig i hagen?! Ikke jeg :-)) Her har det bare vært inne og prikle vær, men det var flere som var litt furtne her også så nå tenker jeg de er glad og fornøyd :-)) Spennende med så mye deilig spiselig! God uke :-))

  SvarSlett
 2. Ja, Rom ble ikke bygd på en dag sies det, så du får nok skikk på hagen i år også. Flotte chili allerede!

  Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 3. Du er ikke særlig kravstor - vi får da inderlig ikke tro det blir snø nå ( selv om det haglet i dag og jeg fortsatt bruker fleesjakke og ørevarmere). Det blir mye snacks i hagen din. Jeg smakte på de første reddikene her om dagen og de var gode! Gleder meg til sommervarmen!

  SvarSlett
 4. Så flink du er..men det er mye styr og jobb før en har fått plantet ut-om og på rett plass. Mye flott og godt du har palnett i kjøkkenhagen:)
  Fin ny uke til deg:)

  SvarSlett
 5. Jeg hadde også noen timer i hagen om söndagen. Det ble luking (som virkelig trengtes) og det var så deilig å väre der ute. Fordelen med at det blir mye ugress er jo at det synes når man har luket kom jeg på da:-)
  Ha en fin ny uke!
  Klem Nora

  SvarSlett
 6. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

  SvarSlett
 7. Flittige hagedamer fortjener en pust i bakken i blant!
  Fikk endelig berget tomatplantene over i større potter og tilhørende støtter i går. De hadde jo vokst :o Misunnelig på de flotte artisjokkene! Mine vil ikke spire engang...

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)