torsdag 25. juni 2015

Matauk


Joda, det går framover med matproduksjonen her på bruket. Bringebærhekken som ble plantet i fjor, oppfører seg eksemplarisk og er tett, grønn og kortvokst. Kan tenkes den blir høyere og mørkere etterhvert. Jeg håper det iallefall, da planen min var å sitte bak hekken å drikke vin og spise bringebær i skjul ;)
Årets 11 nyplantede bringebærplanter trives også langs veggen på lekestua (nå hagelager).


Fra bambuspinner til staur. Sukkererttårnene har før vært av tynn og skrantin bambus som holder akkurat to sesonger før de gir tapt. I år satser jeg på hemlågå gamle staur. Var så heldig å få kjøpt 40 stk til en billig penge rett borti gata her. Kupp tenkte jeg, erremuuulig tenkte gubben ;)


Ja, det er helt utrolig, men han holder ut fortsatt, tross alle nykker, ville ideer, høytflyvende planer og hårete mål. Ære være han og Vålerenga.


Hele kjøkkenhagen er fortsatt under duk da det er mange dotrengte katter i området.


Agurktider har kommet. Det popper frem stadig nye agurker på den ene planta jeg har, De runde agurkene har ikke kommet i siget enda, men det kjem.


Tadaaaaa, den første modne favorittomaten Sungold er klar. Den skal deles med mannen :)


 Indigo Rose. Så fin at den tilogmed havnet i den lokale avisa på lørdag. Kjendistomater med andre ord.Grønt dryss på toppen er det her. Basilikumen vokser så det knaker i isoporkassa, den akkompagneres av koreander Calypso.
Drivhuset er i rute etter kalenderen, men  resten av kjøkkenhagen har ikke riktig tatt av enda. Gulrota spirer jo, spinaten er fortsatt sped. Hva gjør vel det, når sommeren kommer så det dundrer på tirsdag/onsdag :) Gjett hvem som starter ferien sin da?

                                                        -Turid

8 kommentarer:

 1. Hei
  Kjøkkenhagen din er så utrolig frodig og fin. Min er mer på nybegynnerstadie, men jeg håper den kommer seg når sommervarmen kommer.
  Katter er også et problem her, og jeg ønsker meg så inderlig båndtvang på katter.
  Gleder meg til i kveld, og jeg håper det blir fint hagevær.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 2. Spennende tomater du har fått allerede! Har lest at appelsinskall skal holde katter vekk. Har ikke noe problem med det her til tross for at det reker mange katter rundt her, men de er så godt oppdratt at de går på do hjemme ;))
  Håper du får nyte vin bak bringebærhekken på sensommeren!

  SvarSlett
 3. Kjekt med matauk fra hagen, Tomatene din har kommet mye lenger enn mine.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 4. Å, så masse flott! Det er så morsomt å se! Og tenk, kjendistomater også... ;-) synes også det var et kupp med de staurene, disse gubbene skjønner nok ikke helt nykkene til hagefruene sine nei.
  Likte ideen med vin og smugspising bak bringebærhekken, gleder meg til å se :-)
  Ha en flott sommerhelg :-)

  SvarSlett
 5. Ja her blir det mye godt å sette tennene i!
  Flott tomater du har:)
  God sommerhleg:)

  SvarSlett
 6. Herlig godt skrevet! Jeg fniste meg gjennom tekst og bilder ;-D Du kan virkelig få sagt det! God helg og god ferie :-))

  SvarSlett
 7. Så mye spennende du har i drivhuset, og så langt alt har kommet. Tror jeg må ut i mitt drivhus og fortelle tomatene og paprikaen at de må anstrenge seg litt mer.
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)