tirsdag 24. april 2012

Jeg vil slå et slag for...

Spinat er supersunt, godt, den har en utrolig nydelig grønn farve, den er lett å dyrke, i mengder faktisk, lett å oppbevare til bruk på vinterstid. Og sånn ellers har vi tilgang på frisk spinat året rundt på butikken, fiks ferdig i poser.

Spinat inneholder: A, E, B, C vitaminer, kalsium, kalium, jern, magnesium, og for den som bryr seg om det er det bare 22 kalorier i 100 gram spinat.

Her i huset spises det spinat minimum 2 ganger pr uke, jeg forsøker å komme opp med nye ting å bruke spinat til, så tips mottas med takk. Det foreløpige reportoaret er suppe, stuing, i lasagne og smoothie.


Spinat er en fryd for øyet med sine friske og vakkert grønne blader.


Spinatsuppe er raskt å lage, her tok jeg 1 fed hvitløk og en liten løk i en gryte og svisset (stekte) det, 1 pose spinat oppi, vann til det dekket, en melkeskvett en grønnsaksbuljongterning, kok i 7-8 minutter, bruk stavmikser å mos suppa. Er den ikke tykk nok, jevn med litt maizenna utrørt i kaldt vann. En liten fløteskvett og et hardkokt egg til gjør susen her.


Spinatstuing er også raskt, her tok jeg litt oppskjært purre i ei gryte med en pose spinat, svisset det med litt smør, hadde i en fløteskvett, kokte det i noen minutter. Smakte til med salt og pepper. Ferdig. Her servert med ovnsbakt laks (legg rå laksebiter i ei smurt ildfast form, litt sitronpepper på, stek bitene i ovnen på 150 garder i 15-20 minutt).

Shreksmoothie oppskrifta er HER

Så om kun kort tid er det klart for å så spinat ute i kjøkkenhagen her, jeg gleder meg til den egenproduserte kommer på middagsbordet.


                              Ha en finfin tirsdag, hilsen spinatTua.

12 kommentarer:

 1. Du har helt sikkert rett, det er nok veldig sunt. Ønsker deg en fin tirsdag! Klem

  SvarSlett
 2. Spinat er kjempegodt! Kanskje jeg bør ha det i kjøkkenhagen min også?

  SvarSlett
 3. Jeg har funnet fram frøposen, og er klar for å så min egen spinat for første gang! Kjempegodt! Du bruker vel spede blader i salat?

  SvarSlett
 4. Da slår jeg jammen noen slag sammen med deg, for jeg er så enig så enig:)) Spinatsuppe er jo bare nydelig...og ved siden av fisk som du viser her...nam nam, hadde det selv på menyen her om dagen, bare med stekt torsk stuingen med spinat selvfølgelig, men også kikerter og masse hvitløk. Så heia spinaten! Sterk blir man jo også, for det har jeg nemmelig sett på tegnefilm med Skipper'n;))

  Ha en god dag, Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Jeg blir med å slår det slaget for spinaten! Spinat er kjempegodt! Vi spiser mye spinat her i huset:) Og som du skriver så er den jo så lett å dyrke. Klem Ellen

  SvarSlett
 6. Jeg spiste masse spinat den gang jeg var vegetarianer, men har dessverre ingen spennende oppskrifter å by på. Husker vi laget stuing :)

  SvarSlett
 7. Så fint at du deler oppskrifter med spinat. Jeg har tenkt å dyrke spinat i år, for første gang. Da er det kjekt å kunne lage noe av den også!

  Klem

  PS! Jeg har lest Øya og hjemkomstern - kjempe fine bøker!

  SvarSlett
 8. Det så virkelig deilig ut - jeg fristes til å prøve! Takk for oppskriftene!

  SvarSlett
 9. Jeg skal ærlig innrømme at spinat ikke står ofte på menyen hjemme hos oss. Men den stuingen så jo fristende ut. Kanskje den må prøves, takk for tipset.

  SvarSlett
 10. Bruker spinat i hjemmelaget pizza (bruker ofte de fryste terningene) inn i tomatsausen. Grønnkål kan brukes på samme måte.

  SvarSlett
 11. Spinat har jeg også tenkt å ha ute, men hvordan holder du ulumskhetene unna?
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 12. Spinat er godt! vi pleier å putte allslags grønnsaker oppi det vi lager- det meste smaker som "vanlig" selv med masse oppi:) å ha spinat to ganger i uka syntes jeg var lurt!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)