søndag 22. april 2012

En helt fantastisk dag

Den aller første dagen ute med hagearbeid, hadde det ikke vært for ørene hadde smilet gått helt rundt :)) Det har vært så dårlig vær den siste  tiden at jeg er fornøyd bare det ikke snør. Hagen har stått nesten stille i tre uker, ingenting vokser når snøen laver ned og det er surt og kaldt. Dagen i dag har vært fin, har til og med sett sola i korte øyeblikk, lucky me.


En aldeles nydelig liten sak, tror det er en rosa snøklokke som jeg satte for mange år siden. Noen av dem dukker opp igjen på våren.


Her er jeg i startgropa, fått rota fram trillebår, knepute og andre nødvendigheter for årets hagestart. Etter seks timer er knærne vonde og kroppen verker, det som er mest gledelig er at ryggen holder fint. 1/6 av hagen er ryddet for rusk og rask, det er langt igjen, men slik koselig arbeid må nytes i langdrag.


Fikk øye på en ørliten primula under luking, denne går sikkert i kategorien nærsyntplante. Fryktelig søt er den åkkesom.


Fortsatt noe snø igjen, men kjøkkenhagen har fått sine kilo med hønemøkk. Den rette eimen oser over hagen idag ;) Det lukter vår. Regner med å så gulrot og salat om 1 uke, setter bøyler på kassene og drar over fiberduk så spirer det fint selv om det skulle bli noen kuldegrader innimellom. Det har gått fint tidligere sesonger.


Den hvite flekken, nå er det krokus, etterpå kommer hvite scilla, så de vakre hvite liljene Navona (yndlingslilja).

Sånn ellers så har jeg sådd rød spisskål, blomkarse, grønnkål, rød salat, isbergsalat og romanosalat. Alle spirene mine står ute til herding. Ahhhh, det er såååå deilig å være igang.

                           Ha en fantastisk søndag, hilsen lykkeTua

9 kommentarer:

 1. Å så hyggelige bilder , ja en tåler litt vonde knær når en kan nyte dagen i hagen.
  Så nydelige snøklokker ,jeg har ikke sett rosa før.
  Håper været varer hos deg , her er det regnbyger men det er stille og helt greit å somle litt ute.

  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Rosa snøklokke? kjempe søt:)
  Hyggelig atdu endelig har hatt vær til å stelle i hagen, ja det går mot lysere tider:)
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 3. Så hyggelig å lese at du har fått finvær igjen=) Alltid deilig når våren begynner å sette seg. Ser ut som du har fått gjort mye. Vært nydelig vær her i dag, men det skal dessverre ikke vare... Nyt de fine hagedagene=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Så bra!..godt at været har blitt bedre hos deg..og hagesesonge kan starte!
  Ønsker deg en fin uke:))

  SvarSlett
 5. Å rosa snøklokke, det høres jo helt nydelig ut:) Håper snøen hos deg forsvinner snart, jeg unner alle litt ordentlig vår nå:)

  SvarSlett
 6. NBNBNBNBNBNBNBN!!!
  Det har sneket seg inn en feil i innlegget over. Det er ikke rosa snøklokke, men rosa snøstjerne, husker ikke det latinske navnet i farta. Unnskyld at jeg surrer med hodet mitt.

  SvarSlett
 7. Rosa snøklokke, skal si du er heldig!

  Godt å se at det er flere som har krokus blomstring nå. Det har vært kjempe fint i dag, men jammen ble det fort kaldt når sola ble borte!

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 8. Vårarbeid er herlig :-)
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 9. Åja,er det ikke godt å være i gang igjen. Og når været er noenlunde bra også, så er lykken komplett!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)