fredag 13. april 2012

Skammens bed.

Dette er hagens skamplett. Et langs, smalt bed med dårlig jord og dårlig mur. Når Juli kommer og det nærmer seg ferietid, ja da henter mannen campingvogna å plasserer den foran bedet. Mulig at det er akkurat derfor bedet er i så sørgelig forfatning. Jeg gremmes hver gang jeg ser dette, å det gjør jeg ofte. Bedet ligger midt i glaninga for utgangsdøra. Grøss.
Dagens skrale planteutvalg er klaseskumtopp (tiarella cordifolia) trur jeg det heter, kryptimian, mye vårfloks, mose, fredløs som ikke vil vokse og spre seg utrolig nok, stormarikåpe samt noen til som aldeles ikke ser ut til å ha det bra, siden de er små og underutviklet i forhold til de andre i hagen.


Det ble noe rart med dette bildet, men det skal lissom gi en viss pekepinn på hvor ikke dette bedet er. Legg merke til de vakre søppeldunkene som en fin avslutning på dette bedet.
Å nå spørsmålet, hva gjør jeg? Planteforslag på noen som kan overleve dette fryktelige stedet, delvis bak ei campingvogn, på mager jord (den er sånn rød med masse sand og stein i) i full skygge (når vogna står der), ellers er det halvskygge. Jeg takker og bukker om noen tar seg bryet med å gi meg noen råd og ideer.

                                         Ha ei nydelig helg, Tua.

5 kommentarer:

 1. Oj! det høres ut som et vanskelig bed.Men på bildene så det ganske fint ut synes nå jeg:) ....kan det være en ide å kjøre et "skogstema" med bregner, en gammel stubbe osv? Hosta er vel også fin i skyggen? Sjekk ut www.mastarrabatten.se og under fiken vextplats finner du flere tips på skyggeplanter. Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 2. Jeg vil også foreslå planter som trives i skyggen!

  Ønsker deg lykke til! klem

  SvarSlett
 3. Det så ut som en massiv jobb!

  Jeg avsluttet en laaang arbeidsdag for noen timer siden og nå er jeg endelig ferdig pakket. Jeg kjenner at en uke med sol og varme kommer til å bli - åh så godt!

  Følg med inne hos meg i morgen og i uken som kommer, jeg kommer til å ha ett gedigent gavedryss :)

  Fin fredag!
  klemklem

  SvarSlett
 4. Bregner, Hosta og Astilbe er vel det jeg kommer på i farten, og så kan du kanskje få kjørt på litt mer jord?
  Uansett, lykke til :-)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)