tirsdag 3. april 2012

Sommereika lever, hurra :)

Jeg ble så glad, under bildet av sommereika med knopper skulle jeg så kjekt legge inn sommerbildet av eikas vakre blader, men tror dere jeg fant igjen det bildet, nei selvfølgelig ikke. En annen glede er av prydepletreet Dolgo, jeg arvet av ei god venninne utpå sensommeren, ser også ut til å ha overlevd. Det ble nok litt traumatisert av å bli gravd opp, lempet på en bilhenge, kjørt 3 mil og satt ned her i min hage en klimasone lenger opp. Det hang og hang, så trekronen ble kuttet kraftig mens hageslangen lå i plantehullet resten av høsten. Det tiltross for overgartnerens velvillighet når det gjaldt fuktighet sist sommer.


Sommereika med sine bulende knopper som skal bli til de vakreste blader litt lengre utpå våren. PS, det er litt mindre snø her nå, men bildene jeg tok i dag ble for mørke.


Det tidligere bloggede gamle vaskevannsfatet, nå til påske er det påskeliljene som regjerer. Det er så kaldt om natta nå at de får amnesty i yttergangen.


Vakre perleblomster, legg merke til at de henger, de har ikke kommet seg etter frosten, minus 10 i natt. De fikk også amnesty i gangen, men de bærer fortsatt preg av frosten de foregående netter. Ja, ja, får håpe de kommer seg igjen.


                                                    -Tua

5 kommentarer:

 1. Artig når man finner liv der man er litt usikker :)
  Kjøpte rosebusker til 10kr stykket i november, og de har ikke hatt de beste forhold når det gjelder overvintring, men liv er det i dem :)
  Her var det også minus 10 inatt, perleblomstene ser ut til å ha greid seg bra, men verre med påskeliljene. Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. Mine perleblomster hang også etter sist natt. Nå står dem i gangen og er kommet seg riktig fint igjen!

  Ønsker deg en fin tirsdag videre!

  SvarSlett
 3. Så fine bilder og så godt at de fleste plantene har greid seg over vinteren! Ønsker deg en skikkelig fin kveld!

  SvarSlett
 4. Inte lätt att flytta träd som vuxit till sig. Mina påskliljor har nog fått bli kvar ute men jag grävde ner dem. Får hoppas det går bra för påsken ser också ut att bli kall.. Vi får hoppas att våren snart hittar vägen tillbaka :)

  SvarSlett
 5. Så bra at den hhar klart vinteren! Ikke noe som er så gøy som å oppdage at ting man var bekymret for, har klart seg :D
  Kos dere i påska!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)