tirsdag 10. april 2012

Manglende kompetanse

Jada, jeg innrømmer det. Har ikke peiling på inneplanter i det hele tatt. De legger seg ned å dør nesten når de krysser dørstokken. Ikke alle da, men veldig mange av dem.


Her er min frodige samling av pellargonier. Appelblossom Rosebud er de to små, den som jeg tok skalpen på her om dagen i håp om at den skulle bli lit mer enn en stælk, er rosa Mårbacka.


Dette er Rød Rosenknopp fra Helgøya, en knall rød og fylt pellargonia, har hatt den i 2 år, men det aner meg at alt håp er ute for den nå. Sukk, den bare døde, enda det ble forsøkt med både vann og godsnakk. En annen som ser helt lik ut er den hvite Mårbacka, også 2 år gammel.


Her er det en fyrrig en som må tåle litt kjærlig rufsing titt og ofte. Timian dufter helt nydelig, så det sniffes i tide og utide. Må innrømme litt juks her, den er temmelig nyinnkjøpt. Om jeg blogger den etter 2 uker ser den definitivt ikke slik ut lenger.


Og her, stoltheten. En Novemberkaktus som beærer meg med blomster på den ene kaktussiden. Ja, novemberkaktus i aprilblomstring. Om du ser litt forbi planta og ut vinduet er det kanskje ikke så rart kaktusen tror det er november.

Ønsker ale ei strålende våruke, hilsen Tua

2 kommentarer:

  1. Litt synd med pelargonien som døde, men tre av fire som har overlevd vinteren, det er nå ikke så gale. Jeg hadde en diger timian i hagen i mange år, men den klarte ikke de to tøffe vintrene vi hadde. Tror jeg må skaffe meg en ny.
    Det er nok en påskekaktus du har og da blomstrer den til helt riktig tid.

    SvarSlett
  2. Jeg er ikke veldig flink til å vanne og passe på så her går det litt så som så med inneplantene også:) Liker slikt som er herdig og tåler det meste - pusleplanter får bo i et annet hus/hage:)
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)