fredag 20. april 2012

Våryr

Det kjennes på kroppen at våren er på gang. Tross snøen som laver ned i tide og utide, akkurat nå er det ikke så verst, men vi er lovet store nedbørsmengder fra i ettermiddag, da som hvit nedbør her. Jeg ligger bare å sparker i startgropa for å åpne hagesesongen ute, men det må nok vente litt til skjønner jeg.


Kunne ikke dy meg, bare måtte ha med disse hjem, de yndige små bellis perennis er jo så søte.


Vaskefatet på trappa har fått nye beboere, lilla stemor fra Lillestrømturen, de forrige leieboerne, påskeliljene har fått permisjon fra trappa. De befinner seg nå på verandaen til lekestua i påvente av å få bestemt videre skjebne.


Innefrøsådden er på gang, nå er det bare 8 uker med å bære ut og inn etter vær og føre. Stadig flere kasser, 9 fiskekasser i isopor er rekorden. Livet uten drivhus er jammen litt tøft når jeg tenker meg om ;)


Balje, impulskjøpt i går. Tanken har vært hagedam i miniversjon. Siden hele hagen er gravd opp, å alle arealer som ikke er bed er dekket med sånn tykk glassfiberduk og singel er ikke det å grave dam aktuelt. Ergo så blir det denne baljen. De fine steinene som er delvis skjult under snøen er tenkt som "bunn" i balja. Må nok regne med å tømme balja titt og ofte, men pytt.


Disse kom mannen hjem med den forrige dagen:)) Endelig vandret de siste plastmøblene til heden. Herved er denne "kroken"med kveldssol til 10.30. på den lyseste tida døpt kaffe/rødvinskroken... Alt ettersom....


                             Ha en fortreffelig fredag.

                             Hilsen Tua

8 kommentarer:

 1. Kveldssol til 10.30, mente selvfølgelig 22.30. Ingen blogginnlegg fra meg uten feil av ett eller annet slag, sånn er det bare. Korrekturlesing er no dritt ;))

  SvarSlett
 2. He he 10.30 var jo litt tidlig ja,(men jeg hadde ikke sett det ,og det forteller vel litt om meg)

  April er en fin men en veldig tulle måned , alle årstidene skal liksom ha noe de skulle ha sagt.
  Så søte vårblomster du har skaffet deg ,en trenger litt farger rundt seg.
  Hagemøblene er fine også ,der blir det kos å sitte utover sommeren.

  God helg , jeg håper ikke værmeldingen blir som lovet hos dere.
  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 3. Heisan
  Hagemøbler ja....Er jo eit kapittel for seg sjølv. Har behov for nye her også. Likte dei mannen din kom heim med. Det er fint å tjuvstarte våren med litt kjøpeplanter. Håper våren snart kjem skikkeleg til deg og. Om det er ei trøyst så er det ikkje lenge sida det kvite var på besøk her og...
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 4. Aah, det er deilig med sånne plasser i hagen som får navn :) Likte virkelig møblene mannen din kom hjem til deg med. Vi er på utkikk, men jeg synes det er så vanskelig. Jaja... Hvis det er noen trøst, tror jeg vi kommer til å få en del snø her i helga også :( Det er spådd regn/sludd, men vi har lett for å få snø istedet.
  God helg.

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig kommentar Tua! Har endelig fått oppdatert bloggrollen min med din og et par andre essensielle blogger ;)

  Jeg er i sjokk! 8 uker med inn og utbæring av frøspirene?!?
  Jeg bare slenger dem ut så fort de blir myndig. De som klarer seg klarer seg, de som ikke, ja de er fort glemt.

  Survival of the fittest.

  Ha en fin helg!
  B*

  SvarSlett
 6. Det klør virkelig i odlertrangen nå, snart så.. Kan vi virkelig sette igang. Her lover de snø til søndagen, sukk... Får håpe det er den siste..
  Grattis til fin vinkrok

  SvarSlett
 7. Grattis med nye stoler. Her kan du sitte og kose deg langt utover sommernatter.
  Håper vårvarmen kommer tilbake til oss snart.

  Ønsker deg en kjempe fin kveld.

  SvarSlett
 8. Fin kosekrok solkrok og flotte møbler:)
  Håper vårvarmen slår til igjen...kaldt altfor lenge nå..
  God helg og takk for hyggelig kommentar:))

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)