tirsdag 26. juni 2012

Kjøkkenhagen 26 juni.

Som tidligere nevnt, det har ikke vært noen varm sommer frem til nå, så fremdriften i hagen er deretter. Vi krysser fingrene for juliværet.
Kjøkkenhagen drives økologisk med neslegjæret vann, hønsegjødsel og beinmel, det med beinmel var kanskje ikke så lurt da skogens dyr også synes grønnsakskassene ble interessante. En rev, hund eller et potedyr iallefall større enn katt har rett og slett labbet over samtlige kasser og snust på godsakene. Ingen skade skjedd, heldigvis.


Sånn ser kjøkkenhagen ut i dag, sukkerertene har begynt å klatre og jordbæra blomstrer godt.


Det eneste som fortsatt er under duk er blomkålen, den er såpass utsatt for skadedyr (kålsommerfugl) at duken må være på.


Sjarlottlauken, gulrota (som burde tynnes nå) og rosenkålen, står side om side i den nederste kassa.


Ruccola liker seg godt, tross kjølig sommervær med regnskurer som passerer tett, mulig det er et skikkelig ruccolavær. Ikke bønnevær iallefall, de første frøs, de neste råtnet, så nå blir det ikke bønner her i år.


Årets prøveprosjekt, potet i murerbalje, de er "hyppet" en gang, men skal øyeblikkelig hyppes på nytt, nesleguffa ved siden av.


En veldig liten varigert salvie kjøpt på hagemessa i vår. Søt, men den overlever nok ikke vinteren her.


Gårsdagens middag, salaten er fra egen avling bortsett fra agurk og tomat. Dressing ble laget av olje, litt hvitløk, presset sitron, akasiehonning og masse urter fra hagen. Godt med en dæsj balsamico på toppen for den som liker det.


Laksen ble marinert med olje, sitron, nymalt svart pepper og urter fra hagen, bl.a, oregano, basilikum, salvie, gressløk og bittelitt hvitløk. Saus til fisken var det enkleste av det enkle, matyoghurt.


                                        Ha en flott tirsdag, hilsen Tua

15 kommentarer:

 1. Gosh så masse fint og den middagen så nydelig ut!

  SvarSlett
 2. Så flott kjøkkenhage du har! Jeg er virkelig imponert. Middagen så fristende ut :-)

  SvarSlett
 3. Veldig fin kjøkkenhage! Jeg har også problemer med bønnene. Men mye annet trives helsigvis i regnværet.

  SvarSlett
 4. Sånn kjøkkenhage vil jeg også ha. Min er under planlegging. Håper å få den opp til neste år. Ting tar tid, og vi har mye som skal gjøres.

  SvarSlett
 5. Det er så kjekt å kunne plukke litt lettvindt i hagen når en skal til med middagen - for så å trylle fram de lekreste og mest smakfulle rettene! Laksen din ser veldig god ut!!
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 6. What? Trodde beinmel skulle virke avskrekkende på skogens dyr jeg :-O Gått meg på en ny smell da, som vanlig :-P
  Veldig flott i kjøkkenhagen din :-D

  SvarSlett
 7. Jeg blir alltid veldig imponert over frodige kjøkkenhager, slik som din! Og ellers så middagen riktig smakfull og deilig u!

  SvarSlett
 8. Flott kjøkkenhage! Og klart at juliværet blir bra! Det er jo kjekt å slippe å vanne, men greit at det blir noe høsteklart også...
  Beinmel var snadder for sneglene hos meg, skjæra hadde dratt utover fra esken, og midt i haugen satt flere snegler og smasket beinmel...

  SvarSlett
 9. Nå er det bare å håpe på strålende julivær=) Kjøkkenhagen din ser veldig bra ut... kommer mye godt etter hvert. Det kommer her og, men mye kommer veeeeldig sakte!!! Isj, det er så kjedelig. Ha en super kveld. Vibeke=)

  SvarSlett
 10. Flott kjøkkenhage du har-her kommer det mye godt! Håper ikke de 4-bente spiser opp alt du har! Kos deg med din fine avling.

  SvarSlett
 11. Imponerende, fristende kjøkkenhage du har!

  SvarSlett
 12. Her var det virkelig mye snadder! Jeg har liksom ikke helt kommet igang med kjøkkenhagen, men sommeren er ikke over enda, hell?

  Ha en fin sommerkveld. Klem

  SvarSlett
 13. Så heldig du er som kan hente av alle godsakene i egen hage! Dette så himmelsk ut.
  Her har jeg installert meg i verdens minste hytte på den lokale campingen, og har sovet godt i natt, men det regner!
  Takk for besøket og ha en god onsdag.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 14. Nam, nam! Det så veldig godt ut! Jeg har tenkt på at det måtte vært fint å lage beinmel av beinrester fra middagen sjøl, men vet ikke helt hva jeg skulle brukt til å male beina. Kanskje jeg skal la være uansett. Trenger ikke tiltrekke rever til kjøkkenhagen :-).

  SvarSlett
 15. Fantastisk kjøkkenhage du har Tua! Og maten ser veldig god ut.mmmm
  Håper du har hatt en fin dag i dag. Klem fra Ellen.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)