onsdag 13. juni 2012

Hagevandring 13 juni.

Det går i ekspressfart om dagen, jobben krever, kroppen krever, familien krever så hagingen kjem på sisteplass, føler på at ugresset vokser meg over ørene. Og jeg? Lengter bare etter litt tid til å tusle rundt i paradiset og betrakte, nyte en kaffekopp, luke og pusle litt. Gjøre det jeg liker aller best på denne tiden av året, bare være i hagen.


Kosakkveronika, også kalt porselensveronika begynner blomstringen nå. Den er veldig søt, men akk spredningsviljen er stor for godeste Veronika her, man må passe godt på henne når blomstringa er på hell.


Gjerdebedet begynner å vise sitt sanne ansikt, bugnende med store planter.


 Tatt fra gårdsplassen, misslykkabedet på ene siden, peonbedet på den andre.


Peonbedet og verandabedet.


Beistet, jomfrurosa. Hun er en av det første til å slå ut ballskjørtet på sommeren her, søt frøken med mange rotskudd.


Bakhagen, å ja, redskapen ligger klar om jeg fær forbi og har tid til å røske litt i vassarven ;)


Svingenbedet med masse storkenebb, roser, akeleier og peoner der og. Duftgladiolene er plantet der tulipanene stod.


Ny plante i hagen. Det har seg sånn at klematis er veldig lekkert, men i sone H-6 finnes det ikke mange valgmuligheter. Plutselig fant jeg alpeklematis som ikke var blå (den har jeg jo). Fant denne søte her som heter Clematis Alp. Willie, og en uten blomster som het Ruby, som navnet (og etiketten) sier blir den lilla/vinrød. Fant en hvit en også, den ble ikke med hjem, men den skal det neste gang jeg er på gartneriet. Kjenner jeg meg selv rett så drøyer det ikke lenge før neste gartneritur :))

                              Nå skal jeg luke en time, så på jobb. Ha flotte hagedager hilsen Tua.

12 kommentarer:

 1. Ja det er våren og forsommeren en skulle hatt best tid til hagen ,men som du sier er det så mye annet som krever en også på denne årstiden.

  Men her var det mange flotte bed og planter .Så store og kraftige som de er tåler de sikkert og dele litt plass med ugresset en stund til ,og en ting en kan være sikker på er at ugresset står der til du får tid til å fjerne det.

  Klematisen har flotte blomster og er kjempe fin.

  Pust med magen og kos deg i hagen(det rimte he he).
  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Hvilken fantastisk hage du har. Grønn og frodig! Slik ønsker jeg meg også.....Kos deg i hagen og lukk øynene for alt som må gjøres:) Klem!

  SvarSlett
 3. Frodig og fint hos deg nå. Jeg har en kosakkveronika med variegerte blader. Jeg var litt redd for at den skulle spre seg mer enn ønsket, men foreløpig har den oppført seg pent.

  SvarSlett
 4. Høres ut som du har det som meg.. altfor travelt til å gjøre det en egentlig har lyst til. Tenkte i går da jeg bakte kake etter 22, fordi jeg faktisk hadde glemt at det var onsdag i dag.. allerede.. Ja, hva tenkte jeg, jo, at det er mulig å trykke alle avslutninger og alt annet inn de to siste ukene før skoleslutt=) Det var dagens hjertesukk=) Det blomster jo som bare det i hagen din, og da er det jo ikke noe problem å bo i sone H6=) Ha en fin dag=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Så fint det ser ut i hagen din,stor ser den ut til å være også!Og selv om det ertravelt på denne tida,er det nå mest koselig da!Ha en fin dag videre!

  SvarSlett
 6. Så stor og fin hage du har...der kan jeg skjønne det er godt å vandre rundt!
  Ha en god ettermiddag!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 7. Hvor ser det godt ud i din have.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
 8. Oij..som det vokser i hagen din!...ja jeg er selv inne i en slik periode...der alle andre må komme før hagen..men idag ha jeg faktisk fått både slått plenen,luket og klippet litt.Føles veeeldig godt:))

  SvarSlett
 9. Frodig og flott i hagen din nå! Takk for titten :)

  SvarSlett
 10. Flott og frodig! Jeg strevet litt med å fylle opp i en del tomme "luker", en del toåringer som har utgått. Men så var det tiden til å få gravd i jorda da... det ligger en spade her og en jordsekk der som vitner om påbegynt arbeid før annet kaller. Så jeg kjenner meg igjen!!!

  SvarSlett
 11. Skjønner veldig godt hvordan du har det. Skulle ønske at det var flere timer i døgnet om dagen, til ting som jeg liker å gjøre!

  Håper det blir fint vær i helga, slik at vi kan være ute og nyte!

  Klem

  SvarSlett
 12. Så frodig og fint det er hos deg. Alpe Clematis er nok tingen på dine kanter, Ruby er kjempefin, ellers går jo Jackmanii bra, men den har du kanskje?

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)