lørdag 30. juni 2012

Sommer og festivaltid.

Var på Dokka i dag, flott festival med mange planteutsalg og stand. Utrolig hva de har fått til, når en tenker på at plassen ikke er så stor.


Vakker dekor fra takskjegget på et fint og gammelt hus. Dette var bakgrunnen for standen til Interflora. Der fikk jeg tak i Stewia, kinesisk teplante, selskapshvitløk og et praktisk sinkskilt om at jeg befinner meg i hagen.Det gamle vakre huset på Landsmuseet som vi var på. Hagelaget i Nordre Land skal overrekke et helt nytt lysthus i denne villahagen i morgen, siste festivaldag. Snille dama som var der lot oss (like gal venninne og jeg) få gå inn i huset og se på alt det gamle og vakre. Dette er vel drømmehuset nr 1. Slitent ja, men du verden med tid og penger vil dette bli en praktvilla :)) Men det står nå på museum da, og jeg bor fortsatt i hus fra 1980. Hi-hi det går da det også.


Lysthuset i all sin prakt, tegnet av en elev ved byggelinja på stedets yrkesskole. Det var en konkurranse, så de andre 8 forslagene hang inne i praktvillaen. Flotte de også.


Dagens plantefangst: Hepatica nobilis x 3, Hosta Lakeside Banana Bay, Hosta Ann Kulpa x 2, Hosta stiletto, Geranium Blue Blood, G. Rebecca Moss, G, Oxo Southcombe Star, Iris setosa, Iris blå, Tigerlilje pink, Milium eppesom aureum (gult gress) Astranta Major Star of Fire.


Det siste som ble med fra Dokka var disse fine runde steinene. Vi gale damer løp rundt i skråningen og plukket stein. Godt ingen kjenner meg der ;)

Håper ikke dette var siste hagefestivalen på Dokka, det var jo så gøy.


                                     Hilsen galeTua

7 kommentarer:

 1. Åhh, så koselig=) Synd jeg bor så laaaangt unna Dokka, ellers skulle jeg også vært der. Stein kan man aldri få nok av, og disse var jo veldig fine. Fortsatt fin helg til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Hei Tua! Så ut til å ha vært en riktig koselig festival. Skrev akkurat til Vivi om at vi fikk avisinf.om dette far Valdres. Vi har hytte der, men jeg har ikke tid å reise opp, men fint at dere har lagt inn fine bilder, så får jeg fulgt med:-) der også. Bør vel notere meg dette for neste år,tror jeg. Håper dine planter vil vokse seg store og fine. Kos lørdag ønskes:-)

  SvarSlett
 3. Så heldig du er! Det var mange flotte planter på en gang. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Flotte innkjøp! Ha en god helg!

  SvarSlett
 5. Nå er det andre gangen vi er på samme sted, uten av vi vet om det :) Sist gang var på Gjøvik og nå Dokka! Neste gang er vi hos meg :)

  Flotte bilder og mye fint som ble med hjem! Klem

  SvarSlett
 6. Gode billeder.
  Mange smukke planter du har fået købt.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett
 7. Så mye flott du har i hagen din! Jeg er også glad i peoner og storkenebb. De har jeg stadig fler av :).

  Jeg ser at du har Flekktvetann, og det har jeg dessverre ikke, til tross for at jeg har sett etter det i flere år. Jeg må fortsette å lete etter det.

  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)