fredag 29. juni 2012

Hagenytt

Det skjer mye i hagen om dagen, akkurat som alle andre steder. Jeg synes det er sent i år, våren og forsommeren har vært kjølig. Flott vær i går, men fra i dag er det meldt regn igjen. Så jeg venter på sommeren fortsatt.


Fortsatt ei stund til dahliaskogen er på plass, men blomstringa har startet. Dette er Arabian Night, høyreist og lekker.


Denne ble kjøpt på impuls på torget så den er navnløs, men fortsatt lekker.


Årets første rose kom 28 juni, som vanlig er det jomfrurosa eller Rosa cinnamomea Plena, den har små roser, men så er det fryktelig mange av dem og det beste er at den dufter deilig. Aberet med denne er at den sender ut rotskudd til alle kanter. De blir store beist etter noen år.


Snøballkrossveden er sprekkferdig, nesten aller vakrest nå når ballene er grønne. Dessverre er det meldt regn noen dager så da spørs det om blomstringen går dukken i år.

Ellers så har det kommet nytt til gards (igjen). Salget har startet rundt på gartneriene her, så noen kupp er gjort.
Prydepletre Dolgo
Søyleosp
Hosta hybrid sum and substance x 3 gulgrønt bladverk, store planter
Peon Jadwiga er rosa fylt
Peon Edula Superb er rosa fylt
Peon Bu Tee er hvit enkel, likner på kinkled white men flere pollenbærere
Strandkatthale x 3
Scabiosa blålilla x 3 Ha ei flott helg, jobbhelg for meg, men en liten tur til Hagefestival på Dokka blir det tid til, gleder meg :)


                                                 Hilsen Tua

13 kommentarer:

 1. Oj, så många nydelige dahlior (och pioner i förra inlägget)!

  Ha det gott!
  /Ruben

  PS Mina vallmo är självsådda från förra året. Hittills har alla blivit plommonfärgade, men det bör också komma vita, dubbla (får se om också de kommer med blommor). Hittills inga.

  SvarSlett
 2. Så mange flotte planter du har fått kjøpt. Salg allerede? Det var tidlig. Jeg håper du får en fin opplevelse på Dokka. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Utrolig hvor mange flotte planter du både har, og skal handle inn. Dette ser morsomt ut.
  Ha ei god arbeidshelg!
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 4. Arabian Night er vakker! Ser ut til at du får litt å gjøre i helgen med alt det nyinnkjøpte! Jeg gleder meg til julisalget.

  SvarSlett
 5. Skal du dit, til Dokka. Det kom en invitasjon fra Hagelaget men det er litt langt... Det er seinere i år men til uken ser været litt bedre ut.. Tenkte shoppe litt iindag, håper det er salg her og. Du har så mye fint i Hagen. Mannen og svigermor kjørte rundt på gausdal forrige helg, en fetter som feiret 50, synd jeg hadde jobbehelg, ellers hadde jeg blitt med, er det ikke der du bor? Nå her jeg langfrihelg og siden ferie, du får ha fine vakter :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for hilsen hos meg!
  Så flott snøballkrossveden var! Synd med regnet. God jobbehelg og tur til Dokka!

  SvarSlett
 7. SVAR:
  Det är en ettårig vallmo.
  /Ruben

  SvarSlett
 8. Ja jeg synes også noe er ganske så sent i år ,ei uke med sol og varme hadde gjort susen,,og det er vel ikke så mye forlangt av en nordboer he he,,
  Vakker rød farge på Georginen din og fine blomster bilder.

  Ha en fin helg selv om det må jobbes.
  Klem fra Marit.

  SvarSlett
 9. Å, eg har så lyst på ein snøballbusk! Enig at dei er kjempefine med grønne blomar.

  SvarSlett
 10. Nydelig Arabian Night. Den ville ikke hos meg. Syns absolutt du har fått tak i noen godbiter, spesielt hostaen og peonene.
  God helg!

  SvarSlett
 11. Da er vi jo to som venter i alle fall=) Jeg klarer ikke helt å slutte med det... Håper vi veldig snart får sommer og soooool=) God helg=) Vibeke

  SvarSlett
 12. Nydelige georginer! Arabian night er jo bare såå lekker. Du er skikkelig hagegal du;) Visste du det? Valmuen som du spurte om er navnløs..Den er høy og legger seg. Men hvis du ønsker en rotbit, så gi beskjed. Du har sikkert noe å bytte med:) Ønsker deg en hagegal helg. God klem fra Ellen.

  SvarSlett
 13. Hei på deg!
  Dahlia blomstring starter snart her også. Stadig nye knupper viser seg, men det burde vært litt mer sol snart. Kanskje vi skulle danse soldansen sammen?

  Ønsker deg en kjempe fin helg! Jeg tror også det blir en tur til Dokka! Klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)