fredag 15. juni 2012

Rett i grøfta med meg

Sånn kan det gå, når hagegalskapen tar fullstendig overhånd en disig sensommermorgen for 4-5 år siden. Hagen (innenfor gjerdet) stod på stedet hvil, bedene var fulle av planter, ingen plass stod tom rett og slett.
Hva gjør man? Jo, griper spade og greip, triller med seg trillebåra på utsiden av gjerdet og starter utgraving av 1 stk ulendt og veldig grusete grøftebed. Her skal det plantes tenkte jeg, å det gjorde jeg ;)


Nå tidlig på sommeren dominerer det gule, men lenger utpå glir fargene mer over på blå og rosa toner. Marikåpe og vårvortemelk trives godt i grøfta.


En rødbladet vortemelk, klaseskumblomst, stormarikåpe og de evindelige frøplantene av skogskjegg, De blir det veldig mange av etter hvert.


Gressløk og akeleier i frodig samvær med min gode venn stormarikåpe.


Myske (hvite blomster) og forglemmegeisøster sammen men de  %##&%""  skogskjeggfrøplantene.


Den vakre lysestolpen dekoreres med en blå alpeklematis, ved siden av en kjempeknoppurt, perlemalurt, gravmyrt, marikåpe og en rosa sylinder phlox jorvas.


Grøftebedet sett nedenfra og opp. Her får plantene breie seg som de vil, ja, til og med frø seg under kontroll. På våren er det en del løkplanter i grøfta, som mot alle odds bare har blitt plukket en eneste gang.

 Ønsker alle ei riktig trivelig hagehelg, hilsen Tua (som skal pleie kroppen etter noen dagers feber og gørr)

11 kommentarer:

 1. Hei!
  Så flink du er som pynter opp i grøftekanten, slik at andre også har noe å glede seg over!

  Kos deg videre! Klem

  SvarSlett
 2. Åååå så flink du er! :)) Du skulle nok vært en tur hos meg du... her er ingenting i hagen, bare en dårlig plen... Har kjøpt 3 klematis jeg tenkte jeg skulle sette i jorda nå.... men ellers dårlig her gitt... Har mange planer, men ting tar tid...
  God helg. Klemmer

  SvarSlett
 3. Vi har nærmet oss naboen faretruende ved flere anledninger :) Ingen naboklager så lang.. God helg!

  SvarSlett
 4. Fine bed! Myske ønsker jeg meg veldig, men ikke uønskede frøplanter av skogskjegg! God helg!

  SvarSlett
 5. Så utrolig koselig=) Spesielt for de som går forbi=) Artig med litt hagegalskap! Håper du får ei fin helg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Synes du har gjort en bra hagejobb og vakkert er det! Riktig god helg ønskes!

  SvarSlett
 7. En slik grøftekant vil jeg også lage! Jeg har karrig jord utenfor så jeg får satse på urter- de er takknemlige for det meste:) God helg!!!

  SvarSlett
 8. Strålende ide. Jeg ville blitt i godt humør av å gå forbi noe sånt.

  SvarSlett
 9. Kjempelurt å breie seg utover der det er plass og en glede å være forbipasserende. Myske er veldig søt, fikk nettop noen avleggere fra en venninde, tenkte å bruke dem som bunndekker under noen syriner. Takk for hyggelig kommentar på bloggen min, det var smart med de store blikkboksene, jeg skal snoke med meg noen fra kildesorteringen på jobben, jobber på et senter, der er det godt utvalg :-) Ha en fin helg og god bedringsklem!

  SvarSlett
 10. Hei Tua, takk for kommentar på bloggen. Eg har svart på spørsmået ditt der. Så flott at du tek grøftekanten i bruk, eg kjem nok til det punktet eg og. Eg hadde nok vore der alt, dersom eg hadde hatt krefter til overs - men det krev litt å setje det igang. Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 11. Flott..grøftekanter er også dyringsområde:)
  Ønsker deg god helg..og god bedring:))

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)