torsdag 21. juni 2012

Flammebedet

Dilleserien tar en pause mens akeleiene blomstrer ferdig og storkenebbene kommer skikkelig i gang. Tar i dag for meg flammebedet.


Her vokser det vårvortemelk, ildvortemelk, rødbladet fredløs, primula veris, Hansaland (knallrød rose), aksnøkketunge, orientvalmue, ei sølvgrå plante, perleevighetsblomst mener jeg den het, japansk nøkketunge blant annet.


Har ikke det latinske navnet på den store nøkketunga, den blomstrer noe senere.


Sånn ellers når jeg går på vandring i hagen så finnes det jo flere flammebed her også, dette kalles det gule bedet, her vokser gule dagliljer, brannliljer, tigerliljer, påskeliljer, vårvortemelk, fredløs, kanadagullris, store gule prestekrager, gullakeleie, hybriddagliljer i skjønn forening, hosta, husker ikke flere i farta.


Planen var: lilla/orangebedet, nå er det gult og orange med bare bittelitt lilla. Jeg er nok lite konsekvent i plantevalgene, ser jeg ei jeg enten ikke har, eller synes er fin så havner den i handlekorga. Plassering av alle plantekjøpene foretas når man kommer hjem. Det er bare det at det begynner å bli trangt om plassen her, så denne (u)vanen bør jeg legge av med snarest. Jeg skal bare på hagetreff på Dokka først, til Botanica hagesenter på Fagernes og hagemarked på Gillund gård på eller i Stange. Var på Gillund i fjor, det var en flott opplevelse som anbefales.


Kan faktisk ikke se noe lilla i det lilla/orange bedet her, men det kommer seg antakelig utpå sommeren. Vet det bor mange Campanula Glomerataer (lilla toppklokke) nede i villnisset, måtte de bare greie å kjempe seg vei opp i lyset. Akkurat den lillafargen er usedvanlig lekker selv om selve planten er litt vel frøsom.


Ønsker alle er riktig frakk (lokalt uttrykk) dag, jeg hangler videre med en kropp som ikke henger med om dagen, arghhhh gruffet må gå vekk!!


                                         Hilsen fargegladeTua

11 kommentarer:

 1. Flott sammensatt bed. Stilige planter du har sammen. :)

  SvarSlett
 2. Flammebedet ditt er flott. Liker slike farger.

  SvarSlett
 3. Du er flink til å sette i sammen farger. Gid jeg hadde klart det samme. Her blir det bare impulskjøp og hvis det er en ledig plass så havner planten der. Jeg misunner deg festivalen på Dokka. Der skulle je ha vøri... Kos deg med alle festivalene! Ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Flotte farger! Jeg synes alle bed kler noen planter som spriter opp, sånn innimellom :) God bedring!

  SvarSlett
 5. Smukke billeder.
  Hvor ser det godt ud.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlett
 6. Flott flammebed! Jeg har også tenkt å samle de varme fargene i ett bed, men det går litt tregt her.

  SvarSlett
 7. Så flotte bed du har=) Jeg liker at det bugner. Håper du fort blir frisk og rask igjen=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Flott ditt flammebed!..godt med varme farger:)Håper kroppen din slutter å krangle.
  Ønsker deg en fin kveld:)

  SvarSlett
 9. Så herlige sammenplantinger du har fått til! Ja, nå er det flott å vandre rundt i hagen og nyte!

  Kos deg masse! Klem

  SvarSlett
 10. Så mye flott å se hos deg! Du har så mye spennende:) Du er virkelig en hageglad dame:)) Er helt imponert over alle plantene du har. Klem Ellen.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)