søndag 24. juni 2012

Jeg går for full barnehagedekning.

Barnehagen er i boks, den er plassert bak lekehuset i ganske skyggefulle omgivelser. Det er her jeg plasserer de stygge isoporkassene med pottene med staudesådden i. Nå er det bedre tider for staudebarna, måtte det bare være full plass til alle.


Plantago rubrifolia, rødbladet groblad, sådd i vinter uten stratifisering. Disse plantene er så store at de kan settes rett i bedet. Når det er sagt vet jeg ikke hvor vakker jeg synes denne planten er. Underlig skjoldete bladfarge, hmmmm.


Barnehagen er klargjort men nykjøpt jord fra glør (gausdal, lillehammer, øyer renovasjon) iblandet kukompost.


Årets staudesådd, det meste har spiret med noen unntak, de får stå ett år til, men etter det er det rett i komposten med potta.


Dronningen og jeg :)) Denne vevre, yndige og litt anonyme skjønnheten ble sådd for 2 år siden, dette er de første blomstene. Det er noe ekstra med de plantene man "lager" selv.  Hennes fulle navn er Potentilla White Queen. Hun har klart seg godt uten barnehageplass, men ei småtrang potte i isoporkasse kan også duge, selv for de kongelige.


                                           Hilsen fortsattslitenTua

13 kommentarer:

 1. He he barnehage plasser må en jo ha ,du har jo laget en luksus hage til dem (de må jo bli noen staute planter med den trygge barndommen)

  Planter som en får til fra ett frø blir en ekstra glad i. Og hvis det blir mange så er det så artig å kunne gi bort litt også.

  Ha en fin ny uke , Marit.

  SvarSlett
 2. Kjekt med full barnehagedekning, ja! :-) Flotte pallekarmer du har som barnehage. Kos deg med "barna"

  SvarSlett
 3. Barnehage må til :) Jeg har pallekarmer fylt med sand til småttisene. Om det blir trangt om plassen tar jeg hauger med jord på plenen i bruk :) God søndagskveld!

  SvarSlett
 4. Barnehage er kjekt å ha. Jeg må ta meg på tak og få ryddet litt i min! Nå er det snart mer ugress der enn planter!

  Ha en fortsatt fin søndag. Klem

  SvarSlett
 5. Barnehage er kjekt å ha, spesielt når man lykkes så godt med staudesådden som du gjør. Hos meg er det endel tomme potter enda, men det kan jo dukke opp mer i løpet av sommeren.
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 6. Så smart! det hadde aldri jeg kommet på. For et utrolig koselig kommetar du la igjen hos meg i dag=) Er glad for den enda. Drivhuset er veldig søtt, og gubben for stadig høre hvor snill han er som snekret det for meg. Bankmann med talent for håndarbeid! Fin søndagskveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Jeg har også et par pallekarmer som brukes som barnehage til småttingene ;) Når de blir store, så flytter de bare ut i den store hagen. Plantago Major sådde jeg også, og mine er blitt store i bedet. Jeg er også litt usikker på fargen, men de står der jo ennå. I fjor sådde jeg en variegert, som ikke ble noe av. Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 8. Hi,hi..ja full barnehagedekning er tingen:)
  Håper din Great Western vil trives...min er bare 3år,men har virkelig svart til forventningene:)

  SvarSlett
 9. Jeg blir så imponert over dere som har tålmodighet til å så stauder. Dere burde fått medalje alle sammen:-) . Tusen takk for ditt peonnavn. God uke til deg!

  SvarSlett
 10. Artige groblad! Kanskje de kan brukes sammen med de grønne omkring en hellegang? Barnehager er bra! Tusen takk for hilsen hos meg!

  SvarSlett
 11. Groblad er jo litt kult da?!
  Herlig anemone. Får mer og mer sansen for de der.

  SvarSlett
 12. Så bra med full barnehagedekning !! No skjønte eg at det sjølvsagt er til barnehage eg skal ha dei ekstra pallekarmane eg har. Nytter ikkje med potteliv her , skal dei veksa opp og bli store må det barnehage til(At ikkje eg har skjønt det før som er førskulelærar.....Pinleg !! hehe) Takk for at du tittet og kommenterer på bloggen min. Set stor pris på det !!
  ha det godt.

  SvarSlett
 13. Så lurt med barne-bed! Og å så stauder er så kjekt! Når man først skal legge ned mye arbeid i å potte om osv så kan det like gjerne velge blomster som gir glede i mange år:) Og synes grobladet var fint jeg:) ha en god kveld!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)