lørdag 2. juni 2012

Planteloppemarked + de litt anonyme

Travel dag i dag, planteloppemarked i det lokale hagelaget samtidig med jobbehelg. Været er som i resten av landet, kaldt og vindfullt. Minus 4 grader i natt og snøbygene feier over bygda med jevne mellomrom. 7 isoporkasser står mismodig inne i stuevarmen, de venter på bedre temperaturer.


Mitt bidrag til markedet, ha-ha, tenk alt dette fikk vi inn i en liten VW Polo + to voksne mennesker.


Dagens funn, blå lerkespore, den har jeg ikke fra før, bare den gule. En astilbe, får aldri nok astilber og dagens elleville glede, jeg fikk tak i gammeldagse pinseliljer. Det var nesten til å dåne av.


Ellers litt anonym men veldig vakker blomstring, litt vage bilder, men det blåser nordavind fra alle kanter i kveld. Dette er Epimedium Niveum, hvit bispelue.


Epimedium Rubrum, bladverket på denne er så nydelig synes jeg.


Blomsterrankene på ripsbærbuska, mmmm  gleder meg til rips med sukker og vaniljesaus, det er lykkelige sommer minner fra barndommen det :))


Første akeleie ut, denne har ordnet seg selv i bedet, mamman er nok den hvite miniakeleien ved siden av, pappan sikkert Blue Barlow som bor litt ovenfor i bedet. Akeleier er som små gavepakker i juni, de ordner seg selv, å vi som huser dem aner ikke hvordan de ser ut før de slår ut kronbladene i all sin prakt. Haging er bare skikkelig spennende.

                          Ønsker alle en trivelig lørdagskveld, hilsen Tua

10 kommentarer:

 1. Julekveld og 17 mai på en gang med alle de spennende plantene , det hørtes artig ut å gå på plante-loppemarked.

  Vi får håpe på litt varme , det trenger vi alle om en har stilk eller føtter.

  Maritklem.

  SvarSlett
 2. Åh, så herlig med planteloppemarked! Må jo være midt i blinken!

  Jeg har vært på fotballcup på Løten i dag, og det var kjempe kaldt og vind der også. Håper på bedre vær i morgen, for da blir det jobbing i hagen!

  Klem

  SvarSlett
 3. Planteloppemarked høres flott ut! PInseliljer ønsker jeg meg også!

  SvarSlett
 4. Alltid sååå spennende med planteloppemarked:)
  Håper på mere varme..skikkelig nordadrag som vi sier på vestlandet:)
  Fortsatt god helg:))

  SvarSlett
 5. Huff og huff for et vær! Men plantemarked er jo et hyggelig avbrekk da :) Kan ikke sende deg noe varme fra Bergen heller, men kanskje litt sol?! Med ønske om snarlig sommer til deg!

  SvarSlett
 6. Jeg har aldri prøvd plante-loppis, men det høres jo utrolig artig ut. Lurer på om de har det i nærheten av Trondheim også. Gleder meg til å se hvordan plantene ser ut=) Rakk jeg Europris i helga? Neida.. jeg er så utrolig treg!!! Håper du får en fin, fin søndag=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Loppemarked med planter hørtes veldig gøy ut, et sånt vil jeg også på:)) Ja hutre hutre kaldt ja... ingen mellomting her, forrige helg oppe i 30 varme, nå skarve 4 på morgenkvisten. Ja ja vi får rope på sommer'n så kommer'n sies det;) Ha en fortreffelig søndag, klem fra meg

  SvarSlett
 8. Skal ikke undervurdere poloer :-). Men det var mye planter i en liten bil - og de kan jo ikke stå oppå hverandre heller. Gammeldagse pinselinjer er kjempeflotte! Lukter så godt.

  SvarSlett
 9. Alltid spennende med de akeleiene, en aner ikke hvilken skjønnhet som vil dukke opp.
  Har akkurat blitt lykkelig eier av en blå lerkespore jeg også som venter på å få komme ut i bedet.

  SvarSlett
 10. 4 minus! Minus!
  Brrr, jeg synes det er ille med våre fem pluss jeg.. Planter i kasser inn og ut her også, ikke helt etter planen...

  Bispeluer er nydelige så gratulerer med anskaffelsen :) En av mine favorittplanter :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)