mandag 25. juni 2012

Det tar ikke av helt enda

Mannen klapper meg mildt på kinnet og forklarer at det bare er Juni enda her oppi dalom. Det kjem, det kjem sier han, men jeg tripper utålmodig rundt for å se om det ikke er en bitteliten peon som snart blomstrer, eller ei aldri så lita rose på gang. Jeg begynner allerede i februar/mars med utålmodet, graver fram krokus og tulipaner fra dype snøfonner. Når endelig knuppene er der hender det at jeg må lurkikke også, åpne bare pittelitt *rødme*
Så langt har det kommet her i hagen i dag, 25 Juni.


Den hvite valmuesøsteren, ikke så spesiell som den blå versjonen, men ganske flott allikevel. Den blå gikk ut her i vinter.


En sommerblomstrende nusselig løk med nydelig rosa farge, den innynder mellom gress og hosta i bedet.


Hagens aller søteste har startet festen, dette er en ettårig geranium bohemicum blue orcid. Planta blir stor om den står i gode kår, blomstrer helt til frosten kommer, bladverket får vakre høstfarver og denne selvsår seg noe, men ikke plagsomt.


Tett og grønt, men lite blomster akkurat nå. De store tuene er storkenebb kashmire white og gravety, imellom kommer det en og annen peon.


Sjeldent syn dette her, ledig bedplass. Hagearbeidet i går var å grave opp 4 bøtter med geranium sånn lav og rosa cambridge eller noe sånn. Rosa Martin Frobisher står nå foreløpig alene, men det varer sikkert ikke lenge.


Dahliaskogen to be. Ikke så voldsomt her enda, men jeg håper og venter, vanner og gjødsler.


Brunstorkenebb, G. phaeum "Samobor" og den hvite Alba. Svære drog som frør seg mer enn godt er.


Ei akeleiefrøstjerne blant roser, riddersporer og stjerneskjerm. Jo, det er litt blomstring, men jeg venter så fryktelig på det øyeblikket hagen bikker over til å være en jungel. Når ting strekker seg høyt i været, velter, ligger hulter til bulter langs gangstiene, det er så vakkert. Noe bindes opp her i hagen, men ikke brått alt.


                                       Hilsen venteTua

10 kommentarer:

 1. Såå masse fint hos deg. Den hvite valmuesøstern var nydelig!!! Hun ser nesten litt kremfarget ut!

  Ha en knall uke!

  SvarSlett
 2. Så nydelig den hvite valmuesøsteren var. Den var jo helt lik den blå. Jeg har en hvit som heter betonicifolia eller noe i den dur, men den ligner ikke på din. Jeg har hatt min blå i 6 år og den lever enda. Utrolig...
  Jeg forstår godt din utålmodighet, det er sånn vi hagegale er...
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 3. Hihi ja kjenner meg igjen, går utålmodig rundt i hagen med nesa nedi bakken for å speider etter stadige store og små under skal skje;)) Den blå geranium-blomsten var spesielt yndig!

  Ha det fint der oppi dalom, klem :o)

  SvarSlett
 4. Har det akkurat på samme måte som deg! Når jeg begynte å anlegge hagen min (som er en hyttehage) var det stort sett blomstring i sommerferien som var mitt mål. Nå står den der- proppfull av knopper, men jeg skulle gjerne hattt litt mer blomstring NÅ også, så jeg tror jeg må gå tilbake i tenkeboksen og planlegge bedene en gang til ;-) Men vi har jo mye å se frem til imens da...!

  SvarSlett
 5. Vær vår så går jeg og tripper.. og får samme trøsten som deg fra gubben i huset. Vi prøver ellers å bestrebe oss på ha noe som blomster til en hver tid hele året. Da teller busker og trær også :)

  SvarSlett
 6. Så lekkert det er hos deg! Synes det har kommet langt jeg! Kos deg med letingen etter knopper:)

  SvarSlett
 7. Tror jeg henger meg på mannen din, det er bare juni her opp vet du :) Jeg må prøve å trøste meg med det, skjønner du!

  Jeg hadde en hvit valmuesøster, men den døde hos meg. Kanskje du får frø seinere i sommer?

  Håper vi treffes en dag! Klem

  SvarSlett
 8. Hei søte deg,
  peonene har ikke blomstret hos mamma ennå heller, men den står i full knopp da :) Det er juni og et har ikke akkurat vært varmt.... det kommer.

  Fin mandag og ukesstart til deg, kjære!
  Jeg er egentlig stuptrøtt etter en knallhard start på uken, det er ikke bare bare å være ny på jobb, men det er gøy. Ekstra stas er det å komme hjem til en bukett med roser fra mannen *smelt*

  klemklem

  SvarSlett
 9. Å vente på det som skal komme, er en stor del av hagegleden for meg. Den hvite valmuesøsteren var nydelig!
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 10. Jeg likte den hvite valmuesøstra også. Tipper det er flott med begge to sammen! Den blå har så nydelig blåfarge. Det er sant - vente er en hageglede - en spenning! God sommeruke!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)