mandag 4. juni 2012

Heldiggrisen meg :)

Turnusfri, været er brukbart, iallefall bedre enn de spådde, bruktkupp og haging. Kan dagen bli bedre?


Fikk være med ei god venninne inn i et gammelt hus som skal selges, vi kunne ta det vi ville, det ble norgesglass (selvfølgelig), to metallbokser som skal brukes ute med blomster i, en gammel kakeboks og en gammel kjele, med rist i. Før dypfryserens tid hermetiserte de kjøttkaker i denne kjelen, glassene ble fylt, tettet og senket ned i kokende vann igjen, datidens form for autoklavering. Her vil den nok antakelig bli fylt med en dahlia.


To nye peoner :)) Sweet sixteen (lyse rosa fylt) og Catharina Fontijn (rosa fylt). Man kan da ikke får nok peoner, eller?


Prydepletreet Dolgo som jeg arvet av ei hagevenninne i fjor har tatt til vettet og startet blomstringen, du og du så skjønn hun er, tross sitt litt skamferte utseende etter flyttingen.


Duppene er kritthvite og lekre nå.Narciss Thalia står like ved duppene, like ren og hvit med en deilig duft.


Oi, hva skuer mitt øye, frynsetulipan? Har jeg frynsetulipaner? Hmmm, artig :)                                        Hilsen Tua

13 kommentarer:

 1. Er det ikke deilig å føle seg heldig innimellom? Skikkelig bra bruktfunn, det er sikkert.
  Nydelige blomster har du også. Du er nok en heldiggris :)
  Klemmer

  SvarSlett
 2. Ja jammen er du heldig, så fine ting du har fått:) Artig med den kjelen, skulle gjerne hatt en slik...for er med i en komite som skal arrangere utsilling til sommeren,tema sylting og safting sett i historisk perspektiv, så gamle kjøkkenredskaper er jeg nemmelig på jakt etter nå;)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Norgesglass er kjekke!
  Flott blomstring! Hvite dupper er så fine, synd de er så sjelden å få kjøpt. Thaliaen ser virkelig ut til å trives hos deg.

  SvarSlett
 4. Duppsoleie er utrolig flott, som Mariann sier over, merkelig at de er så vriene å få kjøpt, de er jo greie nok å dele.
  Gratulerer med nye pioner, og frynsetulipaner :)

  SvarSlett
 5. Så fine blomster! Det var nydelige blomster på prydepletreet. Duppsoleien var kjempeflott! Norgesglass er kjekke, rart de av og til er bannlyste på loppemarked!

  SvarSlett
 6. Heldiggris var riktig navn på deg i dag. Så mye flott som du fikk med deg! Norgesglass er alltid godt å ha!

  Mye flott som blomstrer hos deg. Veldig misunnelig på den kritthvite duppesoleien. Har den på ønskelista mi!

  Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 7. Hei igjen:) du spør meg om Rhododendron for sone H6, jeg har latt meg fortelle at det finnes en type som vokser vilt i Finnmark...men navn på den har jeg dessverre ikke. Klem :o)

  SvarSlett
 8. En snartur innom nok en gang;) Jeg googlet litt jeg, og fant denne http://www.bogrontrom.no/product_info.php?products_id=3320 Kanskje kan den være noe for hagen din:))

  SvarSlett
 9. Takk for en trøstens klem...klemmer hjelper på!
  Heldige deg som har fått så mye flott...og blomstene dine, så vakre!
  Ha en riktig trivelig kveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 10. Gratulerer med funnene! Fikk lyst til å gå på loppemarked ja.

  SvarSlett
 11. Du har altså mye veldig fint i blomstring (og stadig flere skjønnheter får plass ser jeg :)) Bruktkupp er bare stas!

  SvarSlett
 12. Hei Tua. Oj så heldig du har vært! Hørtes ut som en kjempekoselig dag! Sjarmernde og skjønne ting du fant i det gamle huset:) Gratulerer med nye peoner:) Nei de kan vi ikke få nok av, og så er de både snegle og rådyrsikre og lettstelte stauder:) Peoner er bare et must ja! Vakker vakker blomstring på epletreet ditt og duppene er jo bare en drøm..
  Ønsker deg en fin dag. God klem fra Ellen.

  SvarSlett
 13. Så fine blomster! Og Norgesglass kan man jo heller ikke få for mye av ; )

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)