fredag 24. februar 2012

En stor inspirator

Var på foredrag her forleden, det ble en vekker for meg. Temaet var økologisk mat. En av foredragsholderne var seksbarnsmora, overlegen og livsnyter Berit Nordstrand. For et engasjement og livsglede, mens der satt jeg... stort sett trøtt og sliten. Trening gir overskudd sies det, men det har jeg ikke sett mye til, klokka halv ti detter øyelokkene igjen, så var den dagen over. Og de 10 slutteårøyke kiloene er der om jeg lever på pepsi max og lettprodukter.
Jeg ble veldig inspirert av alt hun får til i hverdagen sin, min er jo ikke brøkdelen så slitsom, så nå er det "andre boller" i heimen.
Økologisk mat er ikke lett å få tak i her på bygda, Coop har best utvalg iallefall. Dyrere, ja det er det, men så har jeg tross alt sluttet å røyke, sparer 25-30000 i året på det.
Det har gått bare to dager, men med hjemmebakte knekkebrød og ren mat laget fra bunnen av har jeg faktisk ikke vært sulten en eneste gang på to dager :) Gleder meg til å se om dette påvirker vekta i riktig retning også.

Vil du også se hva denne dama har  tilby av råd og vink? Trykk HER

Hjemmelagde knekkebrød var heller ikke mye jobb.

2 dl havregryn
2 dl sammalt rug
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
1 ss salt
7 dl vann

Bland alt, la det svelle i 10 minutter, fordel massen på to bakepapirkledde stekebrett, legg på tynn plastfilm, kjevle alt utover så det blir tynt.
Stekes på 170 grader i 10 minutter, rut opp knekkebrødene med pizzarulla, stek videre i 1-1/2 time til. Brekk bitene fra hverandre, samle alt på ett brett, tørk videre en times tid på 100 grader med ovnsdøra på gløtt.


                                          Plastikkjevling


                                          Knekkebrød i boks.


Dagens frokost: to knekkebrød men vanlig hvit ost, dette holdt meg mett i 5 timer, helt vidundelig :)


Over til lunch. Hun mente at å ved å spise grønne bladgrønnsaker kunne både humør og energi gjenoppstå.
Shrek smoothie er da tingen, her kan du til og med få barn til å spise spinat.
Ta en frossen banan, kjøp billig, skrell å ha i fryseren, 2 kivi,ca 2 dl eplejuice, 1 pose babyspinat, kjør det i blender til alt er most godt.


                                          Her tjuvlånte jeg smoothiemaskina til minstejenta.


Ferdig! Å smaken? En frisk smak av kivi med bananens sødme i bakgrunnen. Dette glasset pluss ca 1 dl til og ett stykke knekkebrød ble lunchen, friskt, deilig og mettende. Og jammen litt sunt også ;)


                                       Ha ei gnistrende fin helg alle sammen.

                                                 -Tua

8 kommentarer:

 1. Jeg baker også slike knekkebrød og dem er super gode! Jeg spiser ikke annet nå og det gjør veldig godt for magen!

  Ha en flott kveld. Klem

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig fan av øko produkter og sverger til det når jeg kan. Heia øko!

  Fabelaktig fredag til deg og dine.
  Her i huset har ny gardinstang satt opp, nye gardiner hengt opp og mannen har bakt deilig pizza. Nå er det ett glass vin og avslapning foran tven:)
  Stort smil fra meg

  SvarSlett
 3. Så flink du er! :D

  Ett lite tips: Om du er på slanker'n, hold deg unna Pepsi Max, Fun Light og alle lett-produkter som er søtet med Amalgam.. Det er bevist at det virker mer fetende enn sine sukkerholdige "brødre"! Ferskpresset juice eller vann er det lureste ;)

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer ! Gir energi at andre kan nyttiggjøre seg noen av mine tips:) Jeg legger ut innlegg om muligheter med ren mat ift overskudd, energi og god helse ukentlig. Send gjerne tips om tema dere ønsker dekket ! Ha en flott dag med nydelig mat og rene smaker, Berit

  SvarSlett
 5. Takk for tips, den smoothen skal jeg jammen forsøke :)

  SvarSlett
 6. Takk for oppskrift! Den må prøves en gang :-)

  SvarSlett
 7. Kanskje det blir slike knekkebrød i dag!
  Men et lite 'obs' når det gjelder spinat som du sikkert er klar over. Den inneholder mye oksalsyrer og som binder opp både jern og kalsium i kroppen.

  Og en smoothie ser sunt og godt ut!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)