søndag 19. februar 2012

Av alle mine feil og mangler...

Dette kommer til å bli en lang føljetong, er ikke i glansbildehumør i dag, herved vil jeg poste en av mine saftigste hagetabber :) Måtte jeg redde andre fra å begå samme feil.

Dette er en sypressvortemelk. Den ser både artig og uskyldig ut, men ikke la deg lure! Dette er en utspekulert liten jæ____ som brer ut sine underjordiske stengler og invaderer store områder på et blunk. Jeg lot meg fasinere av vinrødt bladverk med eplegul/grønne høyblader på forsommeren. Interessante farger har den, nå har jeg et helt bed med interessante farger :( Den bryr seg heller ikke om nedgravde sperrer eller 150 cm brede singelganger med duk. Den kan nå også lukes i bedet på andre siden. Dette er en av mine aller verste tabber i hagen... trur eg. Ja, bortsett fra å ha plantet peppermynte rett i bed (i min grønne hageungdom), den er også 2 kvadratmeter stor nå. En til: i fjor på tampen av sesongen kjøpte jeg ikke mindre enn 3 sånne stripegressplanter og satte de lykkelig ned i hagen her. Håper jeg rekker å dra de opp før de sprer seg.

           Ha ei strålende uke, hilsen Tua

8 kommentarer:

 1. Alle har vi begått tabber, opptil flere ganger ogsåg. Jeg har også plantet stripet gress i et bed. Det var så lekkert så, inntil jeg oppdaget rotskud som hadde spredd seg i hytt og pine. Alt ble gravd opp og kastet, er blitt kvitt den nå, tror jeg.

  SvarSlett
 2. Hihi vi har vel alle gjort tabber i hagen. Og man lærer jo av sine feil:)
  Du lurte på hvilket garn jeg har strikket harry-vottene mine i: Det er Inca -alpakkaull, tynt herlig garn:) Bruke å strikke pulsvarmere i dette garnet.
  Ha fortsatt en flotters kveld:)

  SvarSlett
 3. Haha! Joda, kjenner igjen slike tabber. Sliter med dem jeg også... I Norge fikk jeg velduftene mynteplen og bed fulle av prikk-klokker. Her i Algarve slåss jeg med Mirabilis, Plumbago, Jasmin og en av mine aller siste tabber Iris formosana. Akk, jeg lærer aldri...

  SvarSlett
 4. Ooja, kjenner igjen sånne tabber ja. Jeg dro også denne inn i hagen engang, det tok evigheter å bli kvitt den igjen. Nå har jeg noe prestekragelignende greier som truer med å ta over et helt stort bed, å bli kvitt denne blir en av vårens utfordringer.
  Lærer vi av dette? Nope....

  SvarSlett
 5. ojda! Takk for advarselen! Slike tips er uvurderlige!!

  SvarSlett
 6. Tack, jag uppskattar såna ärliga ord om en planta som annars ser väldig fin ut. Den ska alltså INTE få en plats hos mig :)

  SvarSlett
 7. Takk for advarselen. jeg satte en fjor og ble så glad for at den ble så stor i løpet av sommeren! Jeg har liten plass, så til våren skal jeg fjerne sypressvortemelken og stripegressen. Begge er jo så vakre.
  Marie-Ann

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)