fredag 19. februar 2016

Varmt og stære (veldig) godt, og litt sunt.


Slik starta denne dampende suppegryta:
1 fed hakket hvitløk, 1 stor gul løk i biter, en dasj olje og en pk bacon i biter. Ingen bacon? Fortvil ikke, bruk pølsebiter, eller ingenting. Bruker du pølser, må de has i på slutten av koketiden. Surret til løken ble blank, men ikke brun. Så ca 1 liter vann, og en boks hermetisert tomat, jeg brukte cherrytomat, men grovhakket tomat på boks funker også aldeles utmerket. Hadde igjen 4 skiver med spekeskinke, disse ble strimlet og hatt i.
Kok i 5 minutter.
Ha i biter av gulrot og sellerirot om du har.
Kok i 7 minutter. Strikk gjerne en omgang på ett av strikkeprosjektene dine mens du venter, eller gjøre noe annet.
Smak på suppa, ha i salt, pepper, buljong eller hva du vel egentlig, men det er fint om det smaker godt ;)


Ettersom mitt nyttårsforsett er å ikke kaste mat tok jeg også disse 4 litt for gamle tomatene i suppa. Lurt å fjerne tomatskinnet først, da det blir grådig seigt av koking. Det er enkelt. Fjern stilkfestet med den skarpeste kniven i skuffen.


Skjær et kryss gjennom skinnet på toppen av tomaten og slipp de ned i kokende vann. Etter noen sekunder, 20-30 eller så, vil skinnet løsne. ta tomatene opp att og ha de i litt kaldt vann. Skrell og hakk de med kniv, sleng i suppa.


Pasta i suppa er digg. Til denne passer spagetti veldig godt. Legg en passe mengde i et kjøkkenhåndkle. pakk inn og dra "pakka" på kanten av kjøkkenbenken.


Tadaaa, passe suppebiter. Om du ikke gidder dette styret, bruk makaroni, eller ingenting.


2 minutter før servering, ha i grønne erter, så mye du vil da det er veldig godt.


I denne suppa er det så mye mat at en ikke trenger brød, sånn egentlig, men disse grove brødbitene med kjøleskapets tørre osteskalk på smakte godt til. Det grønne er hvitløksgress.


Når du ikke rekker å bruke ale hvitløksfedene, stikk de i ei potte jord, så slipper du å kaste dem. Det grønne som kommer opp etterhvert smaker godt og ser fint ut. Potta kan høstes flere ganger.


Hagebloggens grønne innslag: litt hvitløksgress i vinduskarmen.                                                         -Turid

2 kommentarer:

  1. Jeg liker nyttårsforsettet ditt, vi kaster altfor mye mat her til lands! Vi har også blitt mer bevisste på å bruke rester, for en kan lage veldig mye godt av restemat! Suppen din ser veldig god ut, og hvitløkgress er lekkert! Ha en riktig god helg!

    SvarSlett
  2. Takk for nytt tips i matveien. Rester kan brukes til så mangt.
    Gikk på husmorskole for mange mange... år siden, og da var det noe av lærdommen, så det er bare å anvende det i praksis :-)
    Ha en fin helg.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)