tirsdag 9. februar 2016

Middag for to og det i en fei.


Jeg er tilhenger av rask og sunn hverdagsmat, kanskje med en liten touch av fløte bare sånn for smakens skyld. Oppi denne forma her er det 1 vanlig gul løk i tynne båter, 2 fed hvitløk i tynne skiver, en passende mengde torsk (frossen filet til to personer), salt, pepper og en boks hakket tomat på toppen. Sett forma inn i stekeovnen på 170 grader.


Kok opp lettsaltet vann, ha i tørre grønne linser, kok til de er møre (ca 20 minutter). La de renne av i et dørslag eller sikt. Bland sammen i en bolle: linsene, en finhakket rødløk (rødløk har en snillere smak enn den gule når den serveres rå), en skvis sitronsaft eller to, hakket chili (om du liker det litt hot), 1/2 ts honning. Rør sammen, så serverer du dette i stella for (i steden for) potet.


Sånn, der er fisken ganske ferdig. Jeg hadde en halv pose spinat i kjøleskapet så da dytta jeg ned spinatbladene på toppen av fisken, rev over litt parmesanost og lot forma stå på ettervarmen i ovnen i noen minutter. Jeg er alltid fornøyd når jeg har klart å smette litt spinat i maten. Her strikka jeg en runde på genseren min mens jeg venta, man kan også dekke bordet om man ikke strikker.


På tallerken så det sånn ut. Mannen var fornøyd tross chilibruken, (noen har sartere ganer enn andre her i huset:)
Husk at oppskrift er bare en veiledning, elsker å lage mat utfra det man har i skuffer og skap. I dag ble middagen slik, i morgen sånn.


På tampen: her er genseren jeg strikka på. Tadaaaa, den ble ferdig, fotografert i blåtimen i morges.
                                                          -Turid

5 kommentarer:

 1. Vi har en lignende oppskrift her i huset, og det er veldig greit å ta utgangspunkt i de råvarene som er til rådighet. Her er selleriroten stort sett med :-)) Linser er vi ikke like gode på men det kan jo endres?!

  SvarSlett
 2. Å, nå ble jeg sulten! Bare eeeelsker fisk :-) Tror jeg må prøve ut dette denne uka!
  Lekker genser - men der kommer jeg til kort... er dårlig på strikking...
  Ha en fin dag!
  Helene.

  SvarSlett
 3. Den varianten med fisk må prøves, og jeg må nok ha med sjalottløk, er litt hekta der..
  Lekker genser, fotografert i blåtimen :-)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Det eå jo riktig så spennende og deilig ut! Jeg er veldig glad i alt-i-et gryte, og så er det så sunt også!

  SvarSlett
 5. Hei Turid! Du har en supertrivelig blogg. Har lagt den til på mine favoritter. Oppdaget den - som du jo allerede vet - for en liten uke siden.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)