søndag 8. april 2018

Fakevår


Det har vært en lang, lang vinter. Men sjå her, våren er på vei den, foreløpig bare på planterommet, men det er bedre med fakevår inne enn ingen vår.


Under lampene vokser blodbeger og chiliplanter på rekke og rad. Etter år med oversåing har jeg bestemt meg for å bremse litt. Drivhuset er bare 10 kvadrat og da er det vanskelig å ha flere hundre planter der til midten av juni. Usikker på hvordan det hele ender, da det med oversåing er et gjentakende problem som det viser seg vanskelig å bli kvitt.


Her hviler tomatfrøene i fuktig såjord i avlagte drueesker fra jobben. De er helt perfekte som minidrivhus og det beste er at de koster ingenting heller, så kan de brukes ommattatt og ommatatt. Jeg har også sådd flere potter med persille og bladselleri, begynner å bli ekstremt sugen på hjemmeavlet mat igjen, som ikke er fra frysen. Rask matauk er gule erter på jord. La ertene i bløt over natta, la de på fuktig jord og dro over litt plast for at fuktigheten skal holde seg. Etter 1 dag er de iferd med å spire.  til helga tenker jeg det blir friske erteskudd på menyen.


Våren ja...... her ser du den. Men uansett hvor lei jeg er snø (enorme mengder i år) så hjelper det ikke å klage. Og i dag, 8 april snør det fortsatt. Veien til paradiset eller drivhuset som det også kalles, er smal, kronglete og tornefull dette året. Var nede der i går, monterte hyllene, fant ut at strømledningen ligger begravet under 2 meter snø. gikk inn i huset igjen og strikka litt i stede. Får ikke av presenningen heller da snøen går helt opp i takhøyde. Hmmmm, litt kjett er det, skal innrømme det. Trosten er også fedup av drittværet, de sitter å stirrer inn kjøkkenvinduet til jeg serverer de epler som må være delt i to. Det går nå 2-3 kg om dagen.


Har ikke oversådd enda, men lover at det fort kan skje. Er tom for såjord så det berges denne helga.                                                           -Turid

7 kommentarer:

 1. Hei Turid! Hyggelig å høre fra deg igjen. Ja,denne vinteren har vært uvanlig snørik til her å være, og i følge yr er det fortsatt 79 cm med snø her. Kanskje bart til 17.mai? ;)
  Taket på drivhuset har falt inntil tross for snømåking.
  Flotte spirer inne hos deg! I år har jeg nesten ikke sådd, for det har ikke vært hverken tid eller ork.
  Kos deg med spirene!

  SvarSlett
 2. Huff og huff men herlig beskrevet ;-)) Jeg føler med deg. Her er det bare noen få dager siden snøen lavet ned.. Men heldigvis ble den ikke liggende. Nattefrost har det også vært men nå håper vi veldig at vinteren har gitt seg, men helt trygge er vi jo ikke :-)) Men vi skal ikke klage, vi slipper 2 meter snø.. Godt du vet å kose deg inne med selvsådd vårlykke! Fin uke!

  SvarSlett
 3. Det er lov å fake! Og jeg misunner deg drivhuset, til tross for mye snø - eller kanskje derfor. Her langs Lysefjorden er snøen borte, og det spirer pittelittegranne rundtforbi. Jeg har ikke kommet igang med å plante noe selv, men en vakker dag drister jeg meg nok utpå. Mine brune fingre er ikke akkurat til å stole på, men jeg prøver :) Ønsker deg sol med smeltevarme og fine dager i drivhuset.
  /Marianne

  SvarSlett
 4. Hei Turid:)
  Så hyggelig med innlegg fra deg:)
  Stakkars deg, det er en stund til dette smelter, fryktelig mye dere har. Men er enig det er bedre med fakevår inne enn ingen vår:)
  Blir mye godt du skal dyrke i år også, og dette med ertespirer er veldig smart når lengselen etter eget grønt blir stor. Jeg laget meg noen potter her i vinter, godt var det:)

  SvarSlett
 5. Jammen meg mye snø hos deg. Godt du er i gang med såingen. Ja, det er vanskelig å ikke så for mye, har det den samme utfordringen her. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Huffameg, jeg er imponert over at dere klarer å holde humøret oppe dere som bor i vinterstrøk. Strikking er jo en flott hobby det og, men i vårmånedene klør det jo i fingrene etter andre verktøy enn strikkepinner:-)
  Håper du snart kommer inn i drivhuset ditt og at snøsmeltingen kommer igang hos dere også.
  Klem Nora

  SvarSlett
 7. Huff, så mye snø! Håper det er litt bedre nå? Det kan virke som en umulig kamp når det bare kommer mer og mer... Håper vi får regn alle steder snart! Ha en fin dag!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)