torsdag 20. september 2012

Lykken er

ei skål med bær sies det i sangen, jeg fant ei jordbær i kjøkkenhagen, den smakte sol, sommer og aldeles nydelig.
Jeg har vært ganske så hagelat i det siste, det har vært så mye annet. Trening, toppturer, masse overtidsjobbing, skappelstrikking x 2 osv...Men i dag etter jobb tok jeg turen ut med spade og løk. Påskeliljer av den gamle typen fått av arbeidskollega kom i jorda, lilla krokus, noen scilla og "sorte" tulipaner. Men akk, det er langt igjen til posebunnen og drivhuset er på vei, så hagelatskapen må bare gå vekk.Jeg kan bare ikke se meg mett på de fantastiske høstfarvene om dagen, det formelig spraker på alle kanter, både i hagen og i naturen ellers. Den gule er en junisøtmispel, den grønne er en kvitkornell.


En eller annen lønnebusk sammen med japanspirea, de utgjør et vakkert par der de står i buskbedet.


Årets siste liljer er disse mørke skjønnhetene, de står foran en ikke fullt så nydelig nedklipt ridderspore med svarte og gufne  bladrester rundt.


Hagens styggeste staude etter min mening. Den er kjøpt som Potentilla Miss Willmott, men det er det aldeles ikke. Miss Willmott står i et annen bed å likner ikke mye på denne med denne underlige farven.


Frostens herjinger synes godt på enkelte stauder. Hvit hjortetrøst rekker aldri å blomstre her, den fryser ned.


Blankmispel med rødt bladverk og sorte bær. Kan de brukes til noe forresten? Eller er det egnet for fuglene.


Burde ha rydda litt. Til helga kanskje? Blomkarsen tålte ikke de 3 minusgradene som var i natt.


Den fine potentillaen, denne heter Ron McBeath, han vever seg fint inn blant de andre i bedet og blomstrer sent.

Klematis Rouge Cardinal, tror jeg den het, den bor i/sammen med rosa Therese Bugnet. Har ikke hatt særlig hell med storblomstrende klematis her i hagen, de går som regel ut på vinteren. Men skam på den som gir seg, kanskje denne klarer 30 minus i noen måneder.


                                        Ha fineste kvelden alle, hilsen Tua

11 kommentarer:

 1. Så fine farger , hagen har byttet til høstfrakk .
  Det er godt å få løken i jorda ja. Jeg kjenner at det blir greit med en hagepause, men vi har hatt så flott september vær så jeg har fått gjort mer en jeg hadde tenkt .

  Ha en fin høstkveld , klem fra Marit.

  SvarSlett
 2. Så mye fint du fortsatt har i hagen=) Bra det er flere enn meg som er litt hagelat. Det må være lov det og. Høres jo ikke ut som du kjeder deg likvel=) Fin kveld til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Ja, det er helt naturlig å bli hagelei på denne tiden av året, jeg merker det selv også. Sesongen min begynner i Januar med frøsåing, så når det lir utpå høsten er jeg passe lei. Den potentillaen 'Ron McBeath' var nydelig! Ha en fin kveld :-)

  SvarSlett
 4. Nej, krassen är bland det första som strycker med när det blir frost, men du har ju annat att glädja dig åt! Din lilja med den fantastiskt mörka färgen till exempel!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 5. Til tross for frost, den mørke lijen var bare fantastisk! Og alle høstfargene er en fryd:-)

  SvarSlett
 6. Nå er frosten på snarvisitter, her ble det utlånt et fleezepledd til et par Dahlia i natt....
  Lykke er vel bare å nyte de siste som blomstrer nå, her har hageinnsatsen vært minimal den siste mnd. Men i morgen håper jeg på litt tid til å rydde i drivhuset.

  Ha en fin helg når den snart kommer!

  SvarSlett
 7. Mye fint i hagen din til tross for frost. tror det blir frost her også i natt.

  SvarSlett
 8. Så flotte høstfarger hos deg!..ennå litt før de er på høyden hos meg:)
  Ps.du lurte på hva solsikken på første bilde het...det vet jeg ikke..en som jeg har tatt frø av i mange år og navnet er borte for lenge siden:)
  Vil du ha frø så har jeg nok:))

  SvarSlett
 9. Hei Tua, takk for hyggeleg kommentar. Eg misunner deg dei flotte haustfargane, her er det mykje som liknar på haust, men fargeprakta det har vi ikkje. Til veka skal eg sylte resten av tomatane i drivhuset, reknar ikkje med at vert modne, og no er det meldt opphaldsveir i 6 dagar, så planlegg eg at drivhuset skal tømmast og vaskast. Håpar at du får ei flott helg.

  SvarSlett
 10. Nydelige høstfarger! De sorte liljene var jo aldeles nydelige! Hva heter de? Og Potentillaen du synes er så stygg, ligner på en jeg har som heter `Melton Fire`! Her har det heldigvis ikke vært frost ennå, men jeg tok likevel inn overvintringsplantene mine i dag!
  Klematis blomstrer her også nå, men lurer virkelig på om den skal være så sein? Mulig en Rouge Kardinal, men er litt usikker!
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 11. Masse fine høstfarger hos deg, og den mørke lilja var nydelig.
  Nå har frosten kommet til oss også, så det blir rydde-i-hagen-helg her også, håper jeg;)

  God helg!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)