onsdag 19. september 2012

Ikke lettvint, men ekstremt godt

er dette. Lys lapskaus er mat for mons. Det tar litt tid å lage, men til gjengjeld lager jeg så mye at vi har middag i morgen også.


1 bit røkt svinekam ( lettsaltet skank kan også brukes, men den må kokes først og renses etterpå) Renskjæres og deles i biter på ca 1-2 cm X 1-2 cm, has i en kjele med vann og kokes opp. Ta av det grå skummet på toppen etter at det har kokt opp, skru ned varmen så det bare syder.


Har nok vist dette fatet før, det er det jeg bruker når grønnsakene skal høstes inn til middag. I dag var fangsten purre, gulrot, poteter og sjarlottløk.


Jeg synes dette fatet er utrolig fint ;) Gammelt og litt bulkete. Et kupp for 80 kroner på Fretex tidlig i sommer.


Denne er ikke laget i egen hage. Gulrot, kålrot og løk skjæres i biter på ca 1 X 1 cm og has i kjelen med det kokende kjøttet. Jeg bruker også selleri i lapskausen, siden jeg liker det godt, men det er det ikke alle som gjør så bare kutt det ut.
Kokes til grønnsakene og kjøttet er mørt og potetene begynner å jevne lapskausen. Topp det hele med finsnittet purre, smaker godt og ser flott ut. Jeg smakte det hele til med egenprodusert urtesalt etter oppskrift fra DENNE fine bloggen som omhandler alt det gode i livet.
Tidsforbruket er ca 1 1/2 time med kutting og koking.
Og lapskausen? Smakte helt fortreffelig.


                                 Hilsen en metTua

10 kommentarer:

 1. Hmmm, det så veldig godt ut. Skikkelig høstmat=) Fin kveld til deg. Vibeke

  SvarSlett
 2. Det så absolutt veldig godt ut! Husker mormor brukte lage masse lapskaus, og så spiste vi der hele familien. Et godt minne. :)

  SvarSlett
 3. Lapskaus vekker mange deilige minner. Får lyst til å lage det til middag når jeg ser bildene dine. Har sendt violer til deg. ha en god kveld!

  SvarSlett
 4. Dette er høstmat.
  En god lapskaus er noe av det beste jeg får.

  Bon Apetit

  SvarSlett
 5. Hjemmelaget lapskaus er bare superdeilig! Jeg bruker saltet/røkt svineskank - det blir så god kraft av det. Det som blir til overs av kraften fryser jeg ned og bruker når anledningen byr seg.
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 6. Å så godt med lapskaus. Det må jeg også lage snart for det liker faktisk de kresne små her i huset.Fatet du høster grønnsaker i var et kupp!

  SvarSlett
 7. Kunne nå ha invitert meg på lapskaus da;) Dette så bare snadder ut. Ja, ja da er bare og gå sulten til sengs;)
  Klem Wenche

  SvarSlett
 8. Lakskaus er kjempegodt! Jeg lager også stor porsjon når jeg først er i gang. Jeg har funnet ut at frossen lapskausblanding er helt OK, og så sparer det meg for endel skrelling og oppdeling. Så suplerer jeg heller med litt ekstra grønnsaker etter ønske og hva jeg har tilgjengelig.

  SvarSlett
 9. Det var nesten rart å se "fatet mitt" på bloggen din :)
  Hvis det er av aluminium så er det akkurat makan til mitt gamle fat som har vært i bruk helt til nå.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)