mandag 24. september 2012

Turnusfri i dag.

Høstfølelsen har kommet for å bli, hagearbeidet går så utrolig mye tregere. Turnusfri i dag, så da er det bare å brette opp ermene å starte ett sted. Siden gradestokken viste 1 grad da det lysnet valgte jeg å starte innendørs med vinduspuss og gardinskifting, støvsuging og andre gørr kjedelige syssler.


Vinduet i dag, her med noen av patentflaskene jeg samler på. Har pådratt meg ei greie med de flaskene ;) Fiiine er de. De siste ringblomstene er plukket inn i en passe rufsete bukett, mens styggeste varmepumpa troner midt i bildet.


Søt treskål kjøpt i vår på gjenbruket for hele 15 kroner, her sammen med ei gammel melkeflaske som også er ei greie.

Hagen er også sliten og gulbrun nå. Frosten herjer, men disse yndige løkblomstene står fint enda.


Louise Odier/Sigrid Undset rose er yndlingsrose nr 1, tross litt slengete vekst og litt lus og sikadeproblemer. Hun dufter helt nydelig. Dette er ei H-5 rose, så det er helt på grensa her i hagen.


Om en legger godviljen til kan det skimtes små blå "tupper" som vil slå ut som de knalleste blå kinasøteblomster, det er høstens absolutte finale her.


Fortsatt solhatter i emninga sammen med sølvfarvet perlemalurt. Malurten er flott men alt for spredningsvillig.


Noen later som ingenting og bare fortsetter sommerblomstringen. Storkenebb som har frøsådd seg selv her. De tas vare på for å se om noen av dem blir fine, å ja, noen blir det, men de fleste fjernes.


Hi-hi, her snek hun seg med igjen, litt mer frynsete en sist, men folkens: Patricia henger fortsatt med.
Hvilken geranium/storkenebb hun er :))


                                       Hilsen Tua

14 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke bare hos deg det går tregt på hagefronten. Det er som det er sirup flere steder ;-) Den malurten har jeg fått en rotbit av en nabo. Jeg har plantet min i en potte og håper at det hjelper litt. Ha en fin mandag!

  SvarSlett
 2. For en bra start på dagen og uken. Etter å ha gjort så mye kan du unne deg litt kos nå synes jeg:-)
  Vi har ikke hatt frost her ennå, men når jeg var hos pappa i Östfold i forrige uke så var det frost en natt så det kommer vel hit snart også. Hagen har sin sjarme på hösten også synes jeg, det er det som kommer etter hösten jeg ikke er så glad for. Greit nok med litt vinter, men den er jo så altfor lang etter min smak.
  Håper du får en flott uke!
  Klem (P.S. Vi har värt bortreist en uke, men skal lete etter oppskriften på tomatsalsaen.....det var en oppskrift gemalen fant på nett og som han endret litt på etter egen smak)

  SvarSlett
 3. Det är segt att gå ut i trädgården nu, blött och lerigt. Men jag saknar den mycket när jag inte varit där på hela helgen. Lite dubbla känslor:)).
  Härlig höst hos dig.
  Ha en fin måndag.
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Vinduer ja huff de er bare ekle her og må tas veldig snart ,fluelort og møkkete regn bare ødelegger alt når solen skinner inn.

  Storkenebb frøa som jeg fikk fra deg har jeg gledet meg utrolig over, jeg har klippet den ned en gang og etter det har den blomstret frem til nå.
  Masse fine valmuer ble det også , noen,,mye,,frø er tatt inn og noe er strødd utover på jorden nå så neste generasjon er sikret.

  Kos deg i hagen og med siste innspurt , Marit.

  SvarSlett
 5. Ja når frosten tar tak blir det litt hustrikt å jobbe i hagen og det blir en annen fargeskala. Men du har da trofaste som ikke gir opp selv om temperaturen synker..slike er så viktige:)

  Solsikkefrøene er ikke helt modne ennå...sier ifra når de er klare:)
  Og hva jeg vil ha...ta noe du har mye av:))
  Fin uke ønskes deg:))

  SvarSlett
 6. Wonderful colours, fantastic flowers. I am greeting

  SvarSlett
 7. No minte du meg virkelig på noko....vindusvask trengst sårt her og. Men i dag er eg litt i dvale etter fem nattevakter og så lite soving i dag. Må kome i normalen med ein gong. Eg hadde dei planane for dagen....men dei har eg sneke meg unna :) Ja, ja...i morgon.
  Ja hausten er komen i si fulle prakt....har vore tre frostnetter her også no. Men utrulig fint med full sol om dagen ¤
  Ringblomstbuketten i haustorange er herlig!!!
  Det er rart med alle desse dillene...fint å pynte opp i glaskarmen med forskjellige flasker.
  Koselig å pynte opp inne når det nærmar seg slutten ute.
  Ha ein god dag.

  SvarSlett
 8. Gode billeder.
  Dine patentflaske er fine.
  Her går det meget langsomt med at komme igennem ukrudtet i haven. Det er alt for våd. Jeg håber på, at vi snart må få en hel uges tørvejr.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlett
 9. Fint i høsthagen din, og takk for at du stakk innom min blogg. Hvis du har kjøpt 3 stk av den store Hostaen, så blir den altså ca 1.30 i diameter når den gror til, altså. Men vil også si at den er flott uansett. Ja, vindusvasken tar jeg i morgen, men fikk tørket støv og byttet pynteduker, som er litt min greie, har sånne gamle broderte brikker som jeg koser meg med. Og litt sølvpuss på et fat og noen lysestaker, så blir det fint, vøttø. Da holder det til jul. Ha en flott høst.

  SvarSlett
 10. Fine de patentflaskene dine! Jeg liker også farget glass. Blomstringen er på hell her også, men noe holder fortsatt koken selv etter frostnetter! Vindusvask er kjedelig, men av og til nødvendig :) Og SÅ deilig å bli ferdig med!

  SvarSlett
 11. Deilig med en fridag! Jeg utsetter stadig husarbeidet og rømmer ut, så fort jeg kan! I efta har jeg spredd rundt meg med både revebjellefrø og valmuefrø. Krysser fingrene for at det kommer neon til våren.
  Jeg har akeleiefrø til deg om du vil ha :))

  Ønsker deg en fin ny uke! Klem Vivi

  SvarSlett
 12. Koselige høstbilder:) Deilig med en fridag innimellom. Godt å gjøre unna vindusvasken for en stund fremover, burde vært gjort her også;)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Så fiine bilder Tua:) Likte veldig godt den rufsete buketten med ringblomster og den treskålen var bare skjønn! Nyydelig med løkblomstene mot det gule bladverket..så vakkert med høst. Ønsker deg en kjempefin tirsdag! God klem fra Ellen

  SvarSlett
 14. Det er litt vanskelig å motivere seg for økter i hagen når gradesokken nærmer seg frysepunktet, men godt å ta en røkt inne også da :)

  Kos deg med høstdager i hage og heim !

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)