torsdag 27. september 2012

Slik går nå dagan

Hverdagen, de dagene det er flest av i livet. Kjedelig? Nei, jeg vil ikke si det, dagene går med til jobb, trening, unger(bare 1 stor igjen hjemme), matlaging, hage, håndarbeid og tv-titting om det er noe vettugt å se. Denne bloggen skulle egentlig bare handle om hagelivet, men utenfor sesongen sklir det litt ut, med litt mat, håndarbeid og inneliv også.


Avsluttet håndarbeid, min første Skappelgenser, har strikket en i grått også, til minstegullet. Enkelt strikketøy, velegnet for skravling og tv, så enkelt at man ikke trenger å følge med. Skappeljakke er også lansert, da uten oppskrift, den var griselekker, melert og skal strikkes så snart dagens prosjekt er avsluttet.


Begredelig i hagen, dette bedet har bare lagt seg rett ned og protestert på årstiden og temperaturene.


Barnehagen med mine selvsådde skatter nå i høst, jeg krysser fingrene for at disse små skal gjenoppstå til våren.


Hverdagsutsikten til skogen bak huset, nå i høstskrud. Om litt er det snøen som råder her, flott det også.


Inneblomst, en alpefiol i enkelt hvitt. Kan ikke påstå at inneblomstinterressen er like stor som uteblomstinteressen. Det blir mye bruk og kast innendørs.


Småfuglene blir fulgt nøye opp med solsikkefrø, meiseboller og smuler. Hyssingsperrene er for at skjæra ikke skal komme til, den får mat på andre siden av huset, men den sier helst ja takk, begge deler.


Prosjektet for tiden er denne genseren. Real ullgenser er godt å ha når kulda setter inn. Ikke for det, det begynner å bli ganske mange i skapet av dem, men det er fint å variere litt.


Mye lys og mye varme må til nå når temperaturen synker mot blå grader og hvit nedbør.


Apropos hvit nedbør, dette bildet er tatt fra verandaen mot fjellet på Skei, og snøen ligger på toppene der.                                       Hilsen hummerogkanariTua

10 kommentarer:

 1. Du har ju också en fin utsikt mot fjället! Nu är det väl bara att acceptera, att det är HÖST! Din rabatt ser väldigt höstlik ut, ungefär som här.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen når jeg leser innlegget ditt idag. Inneblomstene har det ikke like godt som uteblomstene hos meg. De får vann og näring en sjelden gang, men så mye mer er det ikke. Småfuglene derimot har det godt vil jeg påstå:-) Matingen er i full gang til glede for både fugler og mennesker.
  Strikking er det som vi ikke har felles dog, jeg elsker strikkegensere, men lager ikke selv. Med en mor som var sömlärer så innbiller jeg meg at talentet havnet i den generasjonen og hoppet over meg.....eller så er det motivasjonen som mangler kanskje:-)
  Her er det også en del småplanter i barnehagen som jeg krysser fingrene hardt for - håper vi får en vinter som er snill mot de!
  Ha en fin dag!
  Klem

  SvarSlett
 3. Ja, du har en flott utsikt mot fjellet. Det er høsten ja, det er ikke til å komme utenom, selv om jeg er fortsatt i en slags fornektelse. Jeg vil ha mere sol og sommer... Men solen skinner her i dag, så jeg skal ikke klage. Lekker genser du strikker! Jeg tror at jeg skal forsøke meg på litt strikking snart, men som regel så protesterer armene mine lenge før den blir ferdig. Jeg er glad i potteplanter akkurat som i hagen, men de får ikke alltid like godt stell om sommeren. Da må de klare seg som best de kan. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Høsten har sin sjarm selvom hagen tar litt mindre tid og fokus.

  Ha en deilig dag :)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder mot skogen og fjellene! Høsten er her og fokuset skifter gradvis fra ute til inne. Flott genser du strikker nå.

  SvarSlett
 6. Nei det er ikke noe å krangle på. Det er definitivt høst ute. Men snå på fjelltoppene har jeg ikke sett enda :) Alt vel!

  SvarSlett
 7. Jeg synes det er koselig når du skriver om andre ting også=) Så fin genseren din ble, og den nye du strikker synes jeg er superstilig=) Håper vi får se den når den er ferdig også. Ja, du har helt rett, artig med videreutdanning. Godt med litt påfyll i en hverdag som bare raser av gårde. Vibeke=)

  SvarSlett
 8. Synest deter kjekt med litt variasjon i aktivitetane. No når hagen er på hell er det fint å sjå kva anna bloggarane sysslar med. Gensaren din var flott.
  Ja snøven nærmar seg...
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 9. Var visst snø på Sjusjøen i går også. Jeg krampehager det jeg rekker denne uka, for anser det som slutt fra og med neste uke. Nå siktes det mot neste sommer.

  Flink du er som strikker. Det er noe jeg har gitt opp å få til. Ikke tålmodig nok.

  SvarSlett
 10. Så flott med eget bed for småplanter som overvintres! Her i hagen står de hulter til bulter innimellom der det er plass. Jeg sitter også og strikker foran TV-en. Dvs nå blogger jeg foran TV-en.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)