torsdag 1. november 2012

Alle skal få

mat, både store og små. Har foret fuglene i årevis, de blir på en måte hagens pryd når snøen ligger som et hvitt teppe overalt. Disse små og travle individene gir meg stor glede på vinteren. Av mat gis det solsikkefrø uten skall, kjøpes i 5 liters bøtter på plantasjen, dette gir minimalt med søl og "brask" i hagen, og så trenger en ikke fylle opp automaten så ofte.  Fuglenøtter og hjemmelagde meiseboller går det også mye av om dagen.


Fuglenøtter, solsikkefrø og mandler kjøres i hurtighakke, så blandes det med smeltet matfett av typen Flott, på kaldeste vinteren har jeg i en slump olje, mener at meiseklumpene ikke blir så harde da. Godt ment er det iallefall :)


Massen has i engangskrus. Når de har stivnet har jeg krusene over i bøtte med lokk og setter det i garasjen.


Pappkrusene rives av og meise"klumpen" puttes i denne geniale holderen. Etter å ha foret med kjøpemeiseboller og disse hjemmelagete tror jeg at fuglene foretrekker disse.


                                       Hilsen Tua

9 kommentarer:

 1. Takk for fint tips!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Det var jo smart å helle det i pappkrus! Jeg bruke silikonformer til muffins og prøvde det. Det funket bra men de var litt små. Så pappkrus er nok mye bedre for størrelsen på de. Jeg mener også bestemt at fuglene liker de hjemmelagde bedre enn de som selges i butikkene. synes noen ganger de lukter harskt. Sikkert noe billig gammelt fett de bruker. Jeg bruker også Flott matfett. Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 3. Vilket bra tips! Tack:)). Jag har aldrig provat att göra egna "talgbollar", men de ser mycket godare ut:)). Ska prova:))).
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Det var koselig tips! Jeg ordna fuglebrett i går og la ut solsikkefrø - siden vi fikk snø.

  SvarSlett
 5. Det er både koselig og velment å lage fuglemat. Sønnen i huset og jeg pleier å lage til jul, og da har vi restene fra fjorårets julebakst i.
  Holderen din var jammen fin!

  Ha en kjempe fin kveld! klem

  SvarSlett
 6. Flott ide. Tenker du får besøk av masse fugler i vinter.

  SvarSlett
 7. Det gjør de absolutt de fuglene, foretrekker hjemmelaget altså :)
  Her har det også vært storproduksjon av meiseboller i alle former i det siste. Kos er det, og så så mye finere å se ut på en de grønne nettene!

  SvarSlett
 8. Fuglene "mine" hadde helt sikkert elsket maten din! Men de må nok nøye seg med det de får.. Og det er ikke hjemmelaget :)

  SvarSlett
 9. Så flink du er som lager egenprodusert mat til fuglane. Det sett dei nok ekstra pris på.
  God helg til deg :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)