mandag 19. november 2012

Sunt, godt og så gjør det seg nesten selv :)

Ovnsbakte grønnsaker er sååå enkelt, bare ting er kuttet så er det i boks på en times tid i ovnen. Her ble det litt sånn, man tager hva man haver.


Rødbeter kuttet i terninger, ha de i pose, hell på ørlitt olje, jeg bruker rapsolje da min gane ikke er fan av olivenolje. Som krydder bruker jeg urtesalt, det lages sånn: urtesaltoppskrift Men det fungerer like godt med vanlig salt og pepper også.


Gulrot, kål, løk, blomkål, poteter og rødbeter (holdes litt adskilt fra de andre grønnsakene, ellers blir alt rosa). Vendt i olje og krydret. 1 times tid i ovnen på 160-170 grader. Svinekjøttet ble brunet i panna og lagt på toppen av grønnsaksforma i 10 minutter. Om en vil ha fisk kan f eks laksen legges rå på toppen de siste 20 minuttene i ovnen. Særdeles lettvint.
                                      Hilsen Tua

11 kommentarer:

 1. Så flink du er! Jeg blir helt inspirert av dine matinnlegg. Jeg kunne godt tenke meg å hatt ansatt en kokk på kjøkkenet til enhver tid, men det har jeg altså ikke ;-) Jeg bruker heller ikke olivenolje, så jeg bruker den samme som deg til matlaging. Godt med noen nye ideer til middag. Fortsatt fin mandag til deg!

  SvarSlett
 2. Jag älskar smaken av rotsaker i ugnen. Speciellt rödbetor, dom har jag fått helt dilla på. Pröv dom med lite Fetaost = mums :)

  SvarSlett
 3. Så gott!! Älskar gratinerade grönsaker. Jag håller på att koka rödbetor och palsternacka nu som jag ska hälla på olivollja, flingsalt och honung.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. mmm, det så veldig godt ut=) En veldig god middagsidé. Tusen takk for tipset=) Håper du får ei bra uke. Vibeke

  SvarSlett
 5. Oj dette så knallgodt ut! Må si som Marit, du er så flink til å lage fristende mat og blir så inspirert av matinnleggende dine:)
  Ovnsbakte grønnsaker er jo såå godt!
  Ønsker deg en fin kveld. God klem fra Ellen <3

  SvarSlett
 6. Jeg suger til meg alt som er godt og lett å lage. Rødbeter er vi vel kanskje ikke så flinke til å bruke, men dette skal jeg jammen prøve!

  Ønsker deg en ny fin uke! Klem

  SvarSlett
 7. Dette så kjempegodt ut! Genialt med noe som "gjør seg selv". Dette må jeg prøve:)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Bruker mye grønnsaker i form jeg også. Er ikke så flink til å bruke rødbeter, men mannen kom hjem med noen på forrige handletur...så nå må jeg skrelle dem og finne ut hvordan de kan brukes. Smaker de veldig godt på denne måten i ovnen??? Husker mamma lagde rødbetkaker (altså til middag) da vi var små. Lurte litt på om jeg skulle snappe til meg oppskriften på dem og se om jeg liker dem bedre som voksen. De var nemlig ingen favoritt da vi var barn, hehe.

  SvarSlett
 9. Deilige fristelser! Jeg har vært vegitarianer i min ungdom (huff nå hørtes jeg urgammel ut..) og da blir man jo ganske kreativ med grønnsaker :) Sundt og godt! Ha en flott uke!

  SvarSlett
 10. Mmm...ja dette er igrunnen det beste..alt i en form med litt godt krydder så er middagen iboks:)
  Ser fristende ut:))
  Ha en fin uke:))

  SvarSlett
 11. Mmmmm herlig.....ja alt i ett er godt og lettvint.
  Så fortreffelig godt ut.
  Fin kveld til deg.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)