og når en er skikkelig lei grønn salat og kokt gulrot må en ut og hente inspirasjon. Min er hentet fra matprogrammer, matblogger og kokebøker. Mye blir omformulert og tilpasset min kjøkkenbenk og tilgang på matvarer.
Den noe kjedelige laksen fikk et sprekt tilbehør og tirsdagsmiddagen ble nesten en liten fest. Usikker på om mannen var helt enig da currypaste av den hotte typen er kanskje litt vel heit. NB: benytt gjerne den milde varianten for sarte ganer og barn :)
Ingredienser man får tak i på nærbutikken. Hakket bokstomat, kikerter, spinat (bruk gjerne frossen), løk, hvitløk (kan selvfølgelig sløyfes), currypaste, nanbrød og laks.
Det hele tar ca 25 minutter.
Legg laksen i ildfast form, ha på salt og pepper, sett forma i stekeovnen på 170-180 grader, vent 10 minutter.
Spinat... I say no more, bortsett fra at spinat er supersunt _og_ godt faktisk, samt proppfull av nyttige vitaminer og mineraler.
Hakk opp løk og hvitløk, stek dette blankt i ei stekepanne med litt olje, ta i 2 ss currypaste, jeg brukte en hot versjon, men det kan være lurt å benytte seg av en mild type om noen er skeptiske til sterk mat (som barn og menn :)
Stek currypasten ørlitt, ha så i kikerter fra boks og spinaten, stek til spinaten faller sammen eller om du bruker frossen - til den er tint.
1 boks hakket tomat, kok i noen få minutter til fisken er ferdig og vips......
Sunn og deilig samt ganske lettvint middag. Ovnsbakt laks med indiskinspirert tilbehør, serveres med nanbrød og matyoughurt eller tzatsiki om man fortrekker det.
-Tua
Mmm får vann i munnen her jeg sitter:P
SvarSlettDet ser bare nydelig ut! Takk som deler med oss:)
Denne retten må jeg prøve:)
Ønsker deg en fin dag.
Klem Ellen
Oi, oi, oi, dette så kjempegodt ut=) Denne oppskrifta må jeg prøve. Laks blir nesten alltid tilbredt på den samme kjedelige måten her hjemme. Fint med litt inspirasjon=) Håper du har det fint=) Vibeke
SvarSlettDette så utrolig godt ut, så dette må jeg prøve. Her i huset spiser vi mye fisk og en ny variant er alltid velkommen.
SvarSlettJeg har både den grønne og den gule currypaste, og bruker den gule til fisk. Når jeg lager Thai-mat så brukes den grønne, og det er så godt med sterke mat!
Ha en fin kveld! Klem til deg
Nam..nam..dette ser godt ut!..og så kjekt med litt ny smak til den vanlige fisken:)
SvarSlettTusen takk for hyggelig hilsen:))