mandag 26. november 2012

Nå er det tid for

rakfisk.

På mitt språk råkåfisk. Den aller beste er den fra Noraker gård i Aurdal, vellagret sådan.


Mmmm, det bare sååå godt.


Tilbehøret er godtsmør, lefse, flatbrød, rødløk og nykokte mandelpoteter, det drikkes øl til.


Jeg har aldri vært noen fan av aquavit, det har lissom smakt too much. Etter en hyggelig samtale med bygdas polsjef ble disse prøvd. Den ene, en dansk juleaquavit Bornholmer smakte litt mye av krydder, men den andre, Fru Lysholm er en vinner. Tror kanskje ikke at det blir mange glass med aquavit nå heller, men det er da noe å ikke grine på nesa ;)


Dette ble jo en helgeglede, flere finner du hos Vivi

                                  Da er det mandag dere, ny uke, nye muligheter.


                                          -Tua

6 kommentarer:

  1. Ja, dette er kosemat i julen. Jeg har enda ikke smakt på rakafisken i år, men det kommer nok.

    Det er ikke for seint å slenge seg på Helgegleder, men du må gå inn på innlegget. Bilde på siden er linken til den som var forje helg!

    Ønsker deg en ny fin uke! Klem

    SvarSlett
  2. Mmmm, ser lekkert ut dette!
    Ha en fin mandag!
    Klem/Nora

    SvarSlett
  3. Mmmmm, rakfisk er så godt. Forstår det er mange lokale tradisjoner rundt dette måltidet, men det er jo ofte halve smaken :-) . Tradisjon er gøy og maten ser lekker ut. Ønsker deg en fin mandag!

    SvarSlett
  4. Vad gott det ser ut. Jag vet inte riktigt hur det smakar, men kanske liknar det gravad lax.
    Fin kväll till dig.
    Kram Maria

    SvarSlett
  5. Rakfisk har jeg aldri smakt men du fikk det unektelig til både å se og høres fristende ut :) Kansje jeg må notere meg den akevitten som smakte skapelig for jeg har hatt store problemer med akkurat denne drikken i alle de år.. Ha en flott ny uke!

    SvarSlett
  6. Ååå det er bare så godt, men ja tilbehøret er også viktig for at det skal bli helt fabelfantastisk.
    Kjempefin helgeglede der der du, Marit.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)