rakfisk.
På mitt språk råkåfisk. Den aller beste er den fra Noraker gård i Aurdal, vellagret sådan.
Mmmm, det bare sååå godt.
Tilbehøret er godtsmør, lefse, flatbrød, rødløk og nykokte mandelpoteter, det drikkes øl til.
Jeg har aldri vært noen fan av aquavit, det har lissom smakt too much. Etter en hyggelig samtale med bygdas polsjef ble disse prøvd. Den ene, en dansk juleaquavit Bornholmer smakte litt mye av krydder, men den andre, Fru Lysholm er en vinner. Tror kanskje ikke at det blir mange glass med aquavit nå heller, men det er da noe å ikke grine på nesa ;)
Dette ble jo en helgeglede, flere finner du hos Vivi
Da er det mandag dere, ny uke, nye muligheter.
-Tua
Ja, dette er kosemat i julen. Jeg har enda ikke smakt på rakafisken i år, men det kommer nok.
SvarSlettDet er ikke for seint å slenge seg på Helgegleder, men du må gå inn på innlegget. Bilde på siden er linken til den som var forje helg!
Ønsker deg en ny fin uke! Klem
Mmmm, ser lekkert ut dette!
SvarSlettHa en fin mandag!
Klem/Nora
Mmmmm, rakfisk er så godt. Forstår det er mange lokale tradisjoner rundt dette måltidet, men det er jo ofte halve smaken :-) . Tradisjon er gøy og maten ser lekker ut. Ønsker deg en fin mandag!
SvarSlettVad gott det ser ut. Jag vet inte riktigt hur det smakar, men kanske liknar det gravad lax.
SvarSlettFin kväll till dig.
Kram Maria
Rakfisk har jeg aldri smakt men du fikk det unektelig til både å se og høres fristende ut :) Kansje jeg må notere meg den akevitten som smakte skapelig for jeg har hatt store problemer med akkurat denne drikken i alle de år.. Ha en flott ny uke!
SvarSlettÅåå det er bare så godt, men ja tilbehøret er også viktig for at det skal bli helt fabelfantastisk.
SvarSlettKjempefin helgeglede der der du, Marit.